Коментари - Избират ”Царица на лютеницата” в Куртово Конаре | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз няма да ида.

Как пак веднъж не се намери някой да се зарадва и окуражи тези хора,организатори и участници,за такова хубаво сабитие.Винаги отрицателни,неблагодарни и злобни коментари.Ако бях някаде наблизо щях да отида и стоя и трите дни, и да се наслаждавам на есенния празник.Успех на фестивала!

Ама не можеш да отидеш, защото си на извънреден опреснителен курс по български език за първи клас, надявам се. "...пАк веднъж", "сАбитие", "някАде"?????

Скъпи селяни от Куртово Конаре, Думичката "фестивал" идва от латинската "festum" и значи празник. Вие правите празник на лютеницата, не "фестивал". Хем искате да стане нещо родно, народно, селско и натурално, хем ползвате чуждици. И то какви, латински... Кой туй нещу? То си мяза на унуй нещу...

Ще "заврат" тавите на над 10 местни майсторки? Геш от Нови Кричим?

"Царица на лютеницата" не звучи никак добре. "Куртовци" също не звучи никак добре. ПР-а на "фестивала", в който ще участват "над десет местни майсторки" да подаде оставка.

...яде лютеница сега бе хора? Преди беше храна за студенти и дечурлига, сега има толкова неща за ядене, пък и ръцете на всички са заети със смартфони.

аз ям лютеница, но за съжаление тук в германия само аивар (сърбохърватско подобие на лютеница) продават по супермаркетите

Кон с рог

Тва упадъчна храна, остатък от комунизъма!