17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе я по-добре да си стоя у дома, там винаги си е най-хубаво.....като си платиш данъците и таксите и те оставят за седмица намира.

70 евро за вино може да е шокираща цена за българите, но съвсем не е висока. И добавете към препоръките че когато не виждате нещо в ценника - питайте.

Не си поръчвайте салати и храна от пресни зеленчуци в Европа не север от България, ще останете разочаровани.

Попитай местен полицай. Той се храни навън всеки ден.

Или таксиметров шофьор. Изобщо таксита или патрулки пред място за хранене е добра препоръка.

Така, около обед или вечер, обиколете предварително, без жената и децата, заведенията в града или селото където сте отседнали. Избягвайте центъра, по плажа или главната търговска улица, по - скоро се разходете из съседните улици или пресечки. Вижте къде е най-пълно, седнете да изпиете едно кафе и прегледайте цените в менюто. Огледайте на съседните маси големината на порциите. Преценете по поведението на персонала как е обслужването. Най-добрите кръчми са малки, от семеен тип - т.е. обикновено собственика ще е зад бара, или ще сервира, или ще говори с клиентите. След като сте харесали заведението, поръчайте от специалитета на готвача. Вижте също дали има обедно или дневно меню. Питайте за ястия от местна храна.

Ама то каква стана тя? Той си изпи кафето, наяде се със специалитета, а жената и децата още са в хотела. Остана и да боцне някоя местна мадама, па тогава да отиде да ги вземе :)

Така, така, кой ходи в чужбина с жена, а и с деца. :-)

аз не Ям, аз Плюскам!