Как градът на заточениците в Сибир се превърна в туристическа атракция

До неотдавна пътуването до Тоболск не е вещаело нищо добро: градът е бил известен като място за заточение в Сибир

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам мястото трябва да се ходи зимата. Ако се ходи лятото, трябва да се носят по тухла в джоб. Допълнителната тежест ще попречи на комарите да отвлекат човек, а само ще го нахапят.

Бе друго си е екскурзия тип екстрийм в гетата и бидонвилите не не на Рио де Женейро в Бразилия...а в гетата на Детройт и Филаделфия! Ето там какъв Ад, пардон рай на зремята е..не е истина!

"през 1582-ра руски войски, предвождани от атамана Ермак"-значи сибир е бил превзет от анархистите на татенцето махно но пък "революционер комунист":)))))))

Toболск е "курортен град" според Солженицин ... друго си е Воркута.

В Русия има толкова интересни места. Струва си човек да попътува, само да имаш времето, възможността и средства. Но хората тук имат политически предасзъдъци, което е жалко, личи си от кометарите преди мен.

Жалко за дългата реклама на Сибир. Не успяхте да ме убедите да резервирам пътешествие до там. Даже напротив- радвам се, че съм далеч от там.

Трета - белезници в мазето на "Лубянка" върху сламеник. Втора - заточение по местата, където е бил заточен и Илич....Първа - среща със самия Илич! Ънплъгд!

Ходил съм на едно място където се е "лекувал" вожда-на остров Капри в хотел Луна,явно със собствени пари:)))))))))