Как изглежда посещение в космическия център "Кенеди" във Флорида

Тук можете да оставите своя стъпка на Луната, да видите оригинални ракети и совалки и да се качите в симулатор за астронавти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да видя САТУРН-5..ама кадват, нямаме такова нещо.

На мен така ми изглежда като гей-парад...

Юрий Гагарин: "Поехали!"

Ха ха, ето какво направика американците скоро: Конференция на космическата индустрия в САЩ премахна името първия човек в космоса от своите документи и събития, защото е руснак, пише Futurism. https://gospodari.com/konferentsiya-v-sasht-iztri-imeto-na-gagarin-zashtoto-e-rusnak/ Та не разбирам защо в денят на космонавтиката ми ги давате за пример тези малоумници!

Как изглежда? Ами като в холивуд - картинки, картинки, картинки.... И НИЩО реално...

Само едно нещо не мога да разбера, защо след като имаме толкова много проблеми за решаване тука на Земята, сме се вторачили в това, което има в Космоса?!?! И не стига това, ами за тия неща се дават някакви луди милиарди пари всяка година!!!! Ако колко деца в Африка можеше да спасим от глад, а?

Цирк Кацнаха в Невада пардон на Луната

Посещавал съм го два пъти и е супер.На първо място в дясно при входа е фото на Гагарин ,също и на първия спътник окло земята на СССР. Даже сме присъствали от Кулата за наблюдение на изстрелване на ракета.Всеки който има възможност и плучи виза от посолството трябва да види това чудо на техниката.

Я пак се замисли - какво ще спечелят корпорациите, ако започнем да храним гладуващите деца в Африка? А какво ще спечелят, ако на Луната или на друг космически обект има (а то, има) ценни материали? А не е ли надпреварата в Космоса един вид показване на мускули и съперничество между големите държави? И още, и още... И сам ще си отговориш на въпросите си...

Аз пък посетих авиокосмическия музей на Смитсониън във Вашингтон. Цял един ден трябва да можеш да разгледаш всичко. Във огромното фоайе има макети на две междуконтинентални бойни ракети в реален размер - едната американска, другата руска. И руската разбира се, беше по-голяма. Имаше дъска с имената и знамената на космическите държави в света. България също я имаше. Имаше макети на космически кораби - Аполо, Скайлаб и много други пак в мащаб 1:1. В Скайлаб можеш да влезеш и да се разходиш вътре. Имаше и самолети от различни години и десетилетия, в тях също можеш да влезеш. Продаваха и кjavascript:void(0);осмическа храна, е трябва да си я купиш отделно. Влязох и в планетариума. Абе много, много неща. Жалко че не можах да отида до Флорида, там сигурно също е много интересно.

Ходих преди 10-на години. Последната совалка тамън я приготвяха за последния й полет. Много много интересно. Струва си да се види. И не само музея. Имаше и тур около площадките и до стария команден център.