Костенски водопад: ако искате съботна кратка разходка

Предложение за дестинация за онези, на които точно днес не им се ходи много

Обратно в новината

Коментари - Костенски водопад: ако искате съботна кратка разходка | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много хубава статия, само да напомня, че София не е България. И за над 5 милиона Българи, пътят до водопада не е 80 нито 100км.

"Шишарката" е добро място за похапване след разходката до водопада, стига да не уцелите момента, в който сервитьорите имат нещо много важно за обсъждане :)... Вследствие на което престоят ви в заведението може да се удължи с 40-50 минути... Малко по-надолу от "Шишарката" вдясно е "Езерото", където в доста по-добра обстановка ще получите в пъти по-добро обслужване, а кухнята е страхотна. Там има и три открити минерални басейна, в които можете да се цопнете и през зимата ;)

Непременно комбинирайте ходенето до Костенския водопад с обяд в близкото заведение "Шишарката". Изключително вкусно и на добри цени. Миналото лято бяхме там и сме впечатлени от обслужването и кухнята.

Костенския водопад е изключително пълноводен почти през цялата година ............но за да се напълни язовир Белмекен водите, които по принцип текат през водопада (р.Стара река) се отбиват почти напълно на три места от изворите та до водопада. За това през лятото иначе буйната рекс тече като малко дере.

И дано са оправили пътя, който беше разкопан до безобразие. Винаги съм се чудела район с толкова дадености защо е в такова окаяно състояние. Вилите от Царско време стоят приластени и изоставени както там така и на Момин проход. Минералните води изтичат без да се оползотворяват както трябва. Пилеене на природни ресурси от всякъде...

Пътят е чисто нов, перфектен. От центъра на град Костенец та чак до водопада. Пуснаха го преди броени месеци.