Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри

Само по Южното Черноморие се търсят 27 хиляди работници. Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан. Обработката на документите се бави

Обратно в новината

Коментари - Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

скоро и от африка ще търсят, да увеличат възнагражденията и ще се намерят желаещи.

Естествено, че ше ви (е)бават, наемете и Индийци бе, за още по-малко пари, мама ви ненаядна.... сами си изгонихте работниците с мижави заплатки, пък сички карате джипове дето струват заплатите на целия ви персонал за години. И ако може пак да сте хитреци, ше внесете отвън още по-гладни въжки, дето за с'тинки да ви бъхтат..... че не ви стигат за охолен живот, наркотици и курволя..... И сичко тва на фона на направо безумните цени за почивка на море.... седите гладни ся, да ви дое акъла.....

дреме ми! в тая кочина не стъпвам от години!

А дано да има нулев сезон, силен провал и фалити!

Нямам търпение да отида да бачкам на морето! 800 лв заплата, другите ще ги изкараш от бакшиши. Спане? Ама, разбира се- осигурено е, ще спиш в едно бунгало без елементарни условия и хигиена, в най-добрия случай с още поне 5-6 човека. Ядене? Е, ще имаш 20 % отстъпка в ресторанта, нищо, че при нас една пържола е 50 кинта, ако не искаш си прави сандвичи. А работното време? По договор ще ти е 8 часа, ама понякога се случва да изкараме до към 15-16 часа (смятай всеки ден). Важното е шефа да е доволен!

Няма да се плашите родни бизнисмени. Компактни групи от работливи марсианци скоро кацат на земята за да ви спасят летния сезон.

Колкото толкова!!! Които има персонал ще работи и изкара мангизи. Които няма, няма да изкара и ще гледа отстрани. Конкуренция !!!! И без друго търговските обекти по морето са много повече от необходимото.

Мутробизнесмените искат да ловят маймуни с трици.

1. Когато има дефицит от нещо ( в случая работна ръка), моментално скача цената. Според закона за търсенето и предлагането. Ако ли не, търсете си хора и от Занзибар ако щете. 2. Най-после доживях момента , турци, от Турция да идват да работят в България. Лошо няма де !

Да запретват ръкави и да си разработват те хотелите и ресторантите. Или те са алергични и към работа и към плащане.

,,В Агенцията по заетостта и Дирекция "Миграция" процесът е дълъг и има забава."

Под " недостиг на кадри" разбирайте хора които са съгласни да работят без почивен ден и без заплащане, със съмнителни осигуровки , по скоро обещания за осигуровки или без такива, с осигурени легла в най-скапаните, мухлясали стаи, общежития обикновено по трима в стая. Такива са изискванията по морето Ако ви платят осигуровки направо черпете. Навремето внасяха украинци, които колкото пъти ги потърсиш да работят, толкова пъти ползваха правата си за закуска/изхранване 4 пъти на ден докато за българите е само когато са на смяна/. През останалото време те си намираха частна работа като детегледачи на рускоговорящи туристи, естествено по времето когато трябваше да работят в хотела. Има и читави хора в бранша но след ковид кризите и настаняването на бежанци в лукс хотели, хората бяха изправени пред фалит и сега се опитват със зъби и нокти да изплуват. Та и държавното управление, което не беше в интерес на българите през последните 10-тина години помогна за това състояние на туризма. Затова сега ситуацията - лъжи и кради колкот можеш, никой нема да те хване

кадри има пари нема собствениците и фамилиите им да се включват в работата, като не искат да плащат на наемници. В Гърция и Турция е добре. Кадрите са любезни и възпитани, услугата е на ниво! Учете се.