Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри

Само по Южното Черноморие се търсят 27 хиляди работници. Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан. Обработката на документите се бави

Обратно в новината

Коментари - Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кадри има пари нема собствениците и фамилиите им да се включват в работата, като не искат да плащат на наемници. В Гърция и Турция е добре. Кадрите са любезни и възпитани, услугата е на ниво! Учете се.

Под " недостиг на кадри" разбирайте хора които са съгласни да работят без почивен ден и без заплащане, със съмнителни осигуровки , по скоро обещания за осигуровки или без такива, с осигурени легла в най-скапаните, мухлясали стаи, общежития обикновено по трима в стая. Такива са изискванията по морето Ако ви платят осигуровки направо черпете. Навремето внасяха украинци, които колкото пъти ги потърсиш да работят, толкова пъти ползваха правата си за закуска/изхранване 4 пъти на ден докато за българите е само когато са на смяна/. През останалото време те си намираха частна работа като детегледачи на рускоговорящи туристи, естествено по времето когато трябваше да работят в хотела. Има и читави хора в бранша но след ковид кризите и настаняването на бежанци в лукс хотели, хората бяха изправени пред фалит и сега се опитват със зъби и нокти да изплуват. Та и държавното управление, което не беше в интерес на българите през последните 10-тина години помогна за това състояние на туризма. Затова сега ситуацията - лъжи и кради колкот можеш, никой нема да те хване

,,В Агенцията по заетостта и Дирекция "Миграция" процесът е дълъг и има забава."

Да запретват ръкави и да си разработват те хотелите и ресторантите. Или те са алергични и към работа и към плащане.

1. Когато има дефицит от нещо ( в случая работна ръка), моментално скача цената. Според закона за търсенето и предлагането. Ако ли не, търсете си хора и от Занзибар ако щете. 2. Най-после доживях момента , турци, от Турция да идват да работят в България. Лошо няма де !

Мутробизнесмените искат да ловят маймуни с трици.

Колкото толкова!!! Които има персонал ще работи и изкара мангизи. Които няма, няма да изкара и ще гледа отстрани. Конкуренция !!!! И без друго търговските обекти по морето са много повече от необходимото.

Няма да се плашите родни бизнисмени. Компактни групи от работливи марсианци скоро кацат на земята за да ви спасят летния сезон.

Нямам търпение да отида да бачкам на морето! 800 лв заплата, другите ще ги изкараш от бакшиши. Спане? Ама, разбира се- осигурено е, ще спиш в едно бунгало без елементарни условия и хигиена, в най-добрия случай с още поне 5-6 човека. Ядене? Е, ще имаш 20 % отстъпка в ресторанта, нищо, че при нас една пържола е 50 кинта, ако не искаш си прави сандвичи. А работното време? По договор ще ти е 8 часа, ама понякога се случва да изкараме до към 15-16 часа (смятай всеки ден). Важното е шефа да е доволен!

А дано да има нулев сезон, силен провал и фалити!

дреме ми! в тая кочина не стъпвам от години!

Естествено, че ше ви (е)бават, наемете и Индийци бе, за още по-малко пари, мама ви ненаядна.... сами си изгонихте работниците с мижави заплатки, пък сички карате джипове дето струват заплатите на целия ви персонал за години. И ако може пак да сте хитреци, ше внесете отвън още по-гладни въжки, дето за с'тинки да ви бъхтат..... че не ви стигат за охолен живот, наркотици и курволя..... И сичко тва на фона на направо безумните цени за почивка на море.... седите гладни ся, да ви дое акъла.....

скоро и от африка ще търсят, да увеличат възнагражденията и ще се намерят желаещи.