Мадарският конник между старите ни столици

Това е единствен по рода си скален ранно средновековен барелеф в цяла Европа.

Обратно в новината

Коментари - Мадарският конник между старите ни столици | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сетете се сами. Няма да превеждам българската дума "мада", по-известна и с други синоними, основно турцизми. Общо взето означава мъжественост. И всъщност селото е кръстено на скалния барелеф, а не обратното!

Статията е за Мадарския конник,а барелефната снимка няма нищо общо с скалният обелиск! Използването на скалният обелиск в историята на първото и второто българско като символ противоречи на това което казват в римската история и защо има подобен барелеф и в Памир който е датиран на 5 хил .г..преди Христа! Мадарския конник е бил обкован в злато и се е виждал остатък Дунав с бинокъл.Предполага се че е на възраст около 3 хилядолетия преди Христа! Българите идват на Балканите водени от карта на която е посочен скалния барелеф и гроба на Александър Велики който стига до Персия и там е убит .Той е пожелал ако го убият да бъде погребан именно пред Мадарския конник!

Виждал се бил с бинокъл... По време на първото българско царство увеличителните стъкла са се използвали в качеството си на лупи. Далекогледът е изобретен чак през 17 век, по времето на Галилей, а бинокълът - много по-късно!

Мадарски, така също и Маджарски в чест на Атила Страшни сключил мир с Римляните в Одесос ...

Аман днес от некадърно списани статии.Това на снимката е всичко друго,но не и Мадарският конник!!!Жалка картинка!!!

Авторът явно никога не е бил в Преслав, за да види недоразумението наречно реставрация на "Златната църква". По-грозна реставрация не съм виждал никъде, а съм бил на много места. В сравнение с това, Плиска е реставрирана супер автентично. Дори арматурите на някои от стените на Царевец изглеждат далеч по-добре.