17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явлението - отрицателна йонизация на въздуха съществува единствено на Смолянските езера, някои райони в Русия и Франция. Немските летци са се възстановява ли там и в к.к. Нареченски бани. Поинтересувайте се-интересно е!

Разбира се Равногор

Най-чист е въздуха в София благодарение на кметицата "кака Данчи"! Като отивам в командировка, редовно си откъртвам с кирката по няколко парчета за да си паля печката!

А с.Риш на 44 от град Шумен няма да намерите друго място такова гаранция

Не точно Чепеларе - Южните склонове на връх Снежанка , Пампорово. Там и на още едно място в света се наблюдава такива големи нива на отрицателни йони във въздуха. И двете са отбелязани на стари нацистки карти , Хитлер се е интересувал от тези неща , а германските войници в България са посещавали местността редовно заради въздуха.

А за с. Равногор на ~ 60км от гр. Пловдив, няма ли да кажете нещо?!

А за Еленският балкан нищо ли няма да кажете? Град Елена и махалите около него. Където няма промишленост - навсякъде в Стара планина въздухът е чист и лековит.

Какво търсят тези мародери в Родопите, от цяла планета там се съсредоточили. Пак някои полезни изкопаеми.

Най-чистия въздух в България е в Балкана над Габрово.От там минава течение,което "лекува" белодробни заболявания. Малко е известно,но е истина!

Равногор и в.з. Атулука това признавам аз. Другите са близо до тях, но не са номер 1.

Не виждам Равногор, населението място с най чистия въздух на Балканския полуостров, 1400 м надморска височина, с едни от най красивите родопски пейзажи.

Първата снимка е от църквата в Батак, не Бойково! Проверявайте си материала преди да пишете моля!

Трънско е една чиста и красива природа !Слабо посещаема !Стига с тези Родопи !Прекрасна девствена природа в Трънско Букови гори ,поляни пълни с чисти билки,диви ягоди ,малини,капини а през есента и лятото с гъби и лешници !

Природата може да е чиста, но не е най-чиста!

Също и с. Долище,близо до град Варна. Въздухът доказано сходен на този в Банкя. За съжаление - слабо развит туризъм!

Борово гори в Трявна няма от 15г.,изсякоха ги заселените мангусти от ямболско,отоплението на кюмур,смрад и мръсотия,не пишете глупости.

Село Стрелци. Там има белодробна болница (която вече не работи) но въздуха е доказано чист.

Пропуснато е с. РАКОВИЦА, край Видин. Дали случайно е имало детски лагер.

Вършец е много чист също.

За планина , препоръчвам Смолянския край или по точно Пампорово или Чепеларе. Аз море за мен най добрия лечебен въздух е в Свети Влас. Никъде другаде по морето не се спи толкова добре. Все пак е имало санаториум за белодробни заболявания преди,а тесен пратят на места с лечебен въздух.

Свети Влас???— пълни глупости! Най- чистия въздух край морето е в Камчия, заради влиянието на биосферния резерват.

Забравили са и Вършец. Там е хубав въздуха и там.

Винаги едни и същи градове! Ходих във Вършец. Страхотно място за почивка.Чист въздух, великолепна природа!

Забравили сте Белите брези,Там е най чистият въздух в България.

За това градче чували ли сте?

Глупости - най-чисто е в Северозапада. Няма хора, коли, индустрия...

Всичко, което е далеч от морето, е провинция! (Ърнест Хемингуей)

Мисълта е хубава, но статията е за чист въздух. В провинцията е доста по-чист от в големите градове, пък били те и на морето.

А Банкя, с доказано най-чистия въздух в България?

Я напишете на всички тия места: - кой е местния недосегаем феодал; - колко мутри, кандидат-мутри и селски бекове има; - до колко през ноща дъни селската чалготека; - колко накриво те гледат ако си поискаш чисти кърпи и чаршафи; - колко безумни са цените за храна и за пиене; - и още и още неща, в обслужването, в които пикливите гърци са години напред?

сам

не пропускайте и кв.Факултета в София, въздуха се вижда...

Чепеларе!?! Я отиди там през зимата да видиш какво е чист въздух. Не се диша от кюмюр!

В Батак да не би да е по различно, да не говорим за руините, в които е потънал града от изоставени рушащи се сгради, занемарени къщи, никакъв живец. Срам!