17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако погледнете картата ще видите мноооого градове над уж тази най-северна точка която определяте , но нищо информацията е интересна.

Най-замърсен град е защото живеят диваци с повредени от комунизъм и алкохол мозъци.

E, СТИГА глупости със заглавията, де!!! Норилск е просто "най-северният град с население над 100000 жители". Както пък Санкт Петербург е "най-северният град с население над 1 милион". Най-северният град въобще е Бароу, Аляска на 7132 с. ш., докато Норилск е на 6921 с. ш. Най-северното гражданско селище пък е Лонгийр, Норвегия на 7813 с. ш., а най-северното място, където постоянно има хора е военната база Алърт, Канада на 8229 с. ш. (само на 837 км от Северния полюс!)

"температурите са около - 30 градуса по Целзий" - то ще излезе че там е вечна пролет

Съжалявам, но форматирането на съобщенията на Dir-а ми изяде знаците за ъглови минути и секунди. Четирите цифри следва да се четат, като например 69 мин 21 сек северна ширина и т.н.

Там не живеят хора, а орки, грозни, беззъби, пиещи водка и говорещи руски.

а готов си мисли , че само гой си има компютърче!

Dir-а стана дирник. Т'ва с велииииката представителка на руската култура, откачалката от Пуси райът (да не превеждам на български) бе нищо по-малко от насиране в близането на господарски задници!

До ДИР - пишете грамотно: не "НякоЙ от тях споделят...", а "НякоИ от тях..."

Това в огледалото ли го видя, или ти беше дадено от работодатела, като опорна точка?

И двете...

по-скоро 69 градуса и 21 минути

"....един от най-замърсените места на Земята", а, Дир? "........нощите и дните продължват с месеци".......

известен е още като Мордор:)

Ужасно място..., можеш да си прережеш вените с тъп, ръждив трион. Нооо, какво може да се очаква от рашъните ? Нищо ново под слънцето. Огромно държава с много ресурси и два-три големи града в които можеш да водиш що-годе някакъв нормален начин на живот, всичко останало...леш.

Прилича на огромен затвор.

Не е най-северният град на планетата. Има други, които са по-на север. Иначе информацията е полезна.

Гогов, да ме прощаваш, ама се излагаш, като сравняваш ученият Шиков с разчеплека Толоконикова!

Аве чирак я си виж усраната столица на кво прилича ве, пък да не говорим за други грандове. Тез дни имаше статия за Пловдив, само като видях снискала на подлеза и ми стана ясно в ква кончина живеете, при положение , че не е минус 30 градуса. През зимата даже когато не е минусова температура сте безсилни до такава степен, че започват да ви карат хляб с каруците!мбухахаха баута у еврочалгаджията изостанал и мизерен!

градът е замърсен защото липсва растителност, която да го филтрира. просто условията са такива. и нека не забравяме, че за да живеят хората добре и да дишат чист въздух, то трябва някъде другаде да има замърсявания и експлоатация. например в Европа са еколози и ползват соларни панели, но те са произведени някъде в Китай, където заплатите са ниски и заводите замърсяват. суровината за направата на панелите идва (примерно) от Сибир, където мините замърсяват. затова стига сте говорили малоумия и се радвайте, че ние нямаме тежка индустрия.

Не зная по какъв повод и с каква цел (каква новина е) е написан материалът, но от снимките градът добре изглежда. Само да не са тези пушешти комини...В крайна сметка, пък, точно заради тях е създаден градът. По принцип, жителите на "суровите" райони на земята са "мъжкари", свикнали и борейки се постоянно с предизвикателствата на природата. И подигравките на "мамините синчета", в някой от коментарите, са крайно неуместни!

Прочети и подзаглавието, а не само заглавието!!!

Повечето снимки ми напомнят на България през соц-а....

Малко статистика с фактически данни. Голяма заблуда, че това в статията е най-северният град. 1 Ny-Ålesund, Svalbard, Norway 35 785530N 0115520E 2 Pyramiden (Russian), Svalbard, Norway 415 783922N 0161930E 3 Longyearbyen, Svalbard, Norway 2,075 781300N 0153300E 4 Barentsburg (Russian), Svalbard, Norway 470 780400N 0141300E 5 Qaanaaq, Greenland, Denmark 656 7729N 6920W 6 Grise Fiord, Ellesmere Island, Canada 130 7625N 8253W 7 Resolute, Cornwallis Island, Canada 229 7441N 09449W 8 Dikson, Russia 676 7330N 8031E 9 Arctic Bay, Baffin Island, Canada 823 730211N 0850909W 10 Upernavik, Greenland, Denmark 1,182 7247N 5609W

Другото турчин

более 150 000 жителей

Още един каун, който чете само заглавието. Хората са ти го написали четливо и ясно "Най-северният град на света с население над 100 хиляди"!!!

володя, "можеш да си прережеш вените с тъп, ръждив трион. Нооо, какво може да се очаква от рашъните ". Ако ти прережеш вените с тъп трион - сигурно ,че човечество не загуби нищо - един глупак по-малко. Смея да те уверя,че Норильск изглежда значително более уреден и чист отколкото София.

Норилск е град в Красноярски край на Русия. Населението му наброява 177 428 души към 2016

Мале-мале- копирам ти заглавието, че явно не можеш ти да четеш: Норилск - най-северният град на планетата (снимки) 08:45 Стоян Гогов Айде со здраве и мини през училище преди да се изказваш неподготвен

Напротив през соца нямаша такива работи. Това е постсоца./демокрация по наш тертип/А сега по различно ли е в БГ ? Ходил ли си във Видин враца плевен хасково , стара загора?? Същата мизерия

+10! Потърсете през Google фоторепортажа "Норильск, часть четвертая прогулки по улицам" (там, естествено, има и линкове към първите три части). Напълно нормален град, с архитектура, съобразена с природните условия. Да, заводът за никел е пълна гадост, но не виждам съществена разлика от положението в нашенската Девня... Между другото - по данни на Световната Здравна Организация, замръсеността на въздуха в Норилск е ПО-МАЛКА от тази в нашите Пловдив, Хасково, Димитровград, Долни Воден и Варна!!!

Ти, банкноти от 10 и 20 лева, емисия 1974-та, виждал ли си?!? Хайде, потърси си сам, да видиш, какво имам предвид. :(

Не е необходимо да ходите в Норилск, за да го видите. Достатъчно е да отидете и разгледате Димитровград, че даже и пушека го има.

Мы за ценой не постоим! Ето около тази фраза е изградена цялата руска държава, а заради тази фраза икономиката и държавата са на това дередже! И в лйн до кръста да са - пак ще казват: тук е най-добре! А всичко това подтиска прогреса и го прави направо невъзможен! Но това е една дълга тема и не е за разискване с хора с промити мозъци.

Ти да им видиш джамията!!! :) (100% сериозен съм - за първи път видях джамия съобразена с условията на задполярието)

ама човекоядци няма. и средната продължителност на живота е с 20г повече от норилск. А около Пловдив 9 месеца в годината е зелено.

Къде си видял мизерия в Норилск,който изглежда като новопостроен,добре изглеждащи сгради, планирани рационално.Изглежда,че обезпечават живеещи там хора с всичко необходимото в суров климат. Ти ходил ли си в Стара Загора да говориш за мизерия там, която никак не по-голяма от софийската?

Тиквун Тиквунов Комунягата , ако искаш ми копирай и цялата статия - това няма да промени малоумното заглавие, което подвежда и затова АЗ го коригирах. А вие с мале-мале сигурно сте от село, че използвате такива думи като каун, кавун или тем подобни.

И от какво е замърсен въздуха в Хасково? Уран във въздуха няма.

боклуците са под снега. Дано да не се стопява, че не се знае какво ще изкочи отдолу.

В ДИР-а е пълно с коментари на руснаци. Хибридите на Путин работят на пълни обороти. А за Норилск - огромен концлагер,там се живее по задължение,а не по желание. Той и за това е построен през 1935 година от затворници.Средната продължителност на живота е с 10 години по-малка. За жените- 62 години а за мъжете ..... 49/четиридесет и девет/. А накакъв тъп руснак коментира колко са замърсени българските градове и сравнява Норилск с Хасково.

"нощите и дните продължват с месеци"

Ауу, едва сега разбрах защо Норилск бил толкова велик - ами че там се била родила великата пу.ка, да й се свети пу.ката, основателката на великите бунтовни пу.ки!!! Това трябва да се запише със златни букви - в най-студения град се е родила най-горещата пу.ка. Журналенца, не е достатъчно само да отбелязвате този велик факт - трябва да издигнете и паметник на великата пу.ка.

Да този град е най-северният град на планетата с население над 100 000 души. Но заглавието на статията е "Норилск - най-северният град на планетата". Наистина още с първите редове се уточнява броя на населението но то трябва да се уточнява в заглавието. Моля научете се да бъдете точни. Ако бяхте на училище драги журналисти само за това щяхте да получите слаба оценка. Не може да не сте точни а после да мрънкате че нямало свобода на словото. Самите вие давате възможност да ви се отнема тази свобода с такъв подход към информацията която публикувате.

Най-северния соцконцлагер...Паметник на репресии...Поколения на надзиратели и конвоири...и менталитет на тези хора е особен.

Ехей, това съвсем не е най-северното населено място на Земята! Има други селца и градчета, като Мунгуй, Караул и Диксон например. Диксон е много повече на Север от Норилск.

Хайде, да речем тези дето ги цитирах са села. Водят се "поселок городского типа", или "село от градски тип". Ни риба, ни рак. Ни село, ни град. Но сега намерих друг град, който си е град и е повече на север от Норилск: Градът се казва Певек, в Чукотския Автономен Окръг. Координатите са му 69 градиса и 42 минути с.ш., докато на Норилск са 69 градуса и 20 минути с.ш., тоест Норилск е по-близо до Екватора с 22 минути.

Има уточнение че е най големия северен град. А не че е най северния.