Коментари - Нова такса във Венеция: 3 евро за еднодневен престой | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фандъка да въведе такса ,защото ще минават туристите покрай Перловската река дишайки с пълни гърди. Да сложат и портрети покрай реката с лика на падишаха как целува ръка на Доган. Това ще внесе успокоение в гостите.

Предлагам на всеки жабар слязъл на някое летище в България директно да му се слага такса 200Евро без значение за колко дни и за какво е дошъл.

Жабарите тук рядко идват на туризъм и когато идват, твърдо оставят над 200 евра. Няма смисъл да ги отказваме. Колкото вземе градския съвет на входа на Венеция, толкова няма да похарчи туриста вътре във Венеция. Действието е тъпо.

1 дирски долар = 1,25 до 2.95 Евро. Ашколсун, отдавна търсим такива пазарни механизми. Малко като една шопска салата може да е от 300 гр до 3 кг. според кой ще е на масата. Еваларка!

Някой не умее да смята - 3 евро не са 2,65 долара. Просто 3 евро са повече от 3 долара. Някъде около 3,30 - 3,40 долара са. Само ми е интереесно как ще събират таксата. Щото в момента туристите попадат във Венеция или с влак, за което си купуват билет, или с корабче - пак билет, или си оставят колата на доста платения паркинг до пристанището. Тоест те плащат попадането си във Венеция. А като попаднат в града там доста добре харчат. Е сега като сложат такса, може градския съвет да прибере едни пари, но всеки ще ги икономиса вътре в града - я кафе по-малко ще пие, я ще пропусне някой музей... Та силно съмнително ще подейства такава такса.

3 евро = 2.65 долара Откога долара е по-скъп от еврото?