Приказната Прага през погледа на една българка

Да живеят приключенията и вълшебствата, казва Ели Мандажиева, която от години живее в чешката столица

Обратно в новината

Коментари - Приказната Прага през погледа на една българка | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е хубаво да се показва красотата на Прага . Току виж Руснаците им хареса много и тръгнат да ги освобождават и денационализират

Да и наистина бирата е по-евтина от водата :) И няма нищо общо с тази чехска бира, която се продава у нас. В моята класация бирата в Чехия е номер едно!

Има музей на сливовата ракия - препоръчвам :) Това сериозно. Също и Вишеград - катедралата, катакомбите под Вишеград където се съхраняват 6 оригинални статуи от Карлов мост (на самият мост само 2 са оригинални), гробището - може да се поклоните на Дворжак, Сметана, Карел Чапек. Има бирени музеи, малка спекула е това. Само в единия има нещо като музейна сбирка, но ние българите си знаем как се прави бира от обща култура :) Катедрала Св. Кирил и Методий - единствената ортодоксална в Прага. и още много други... Прави чест на чехите, че си поддържат историческите места. Нашите мастити "хотелиери" и всичката напаст свързана с родния "туристически" бизнес нека отидат и видят как е при тях.

NAMELOS

Мръсотия и нацупени чехи... особено, ако усетят, че сме други славяни. Бирата е добра!

като видят цигани и се мръщят . за съжаление са прави

Ти да видиш как едно местно полицайче се обърна след едни руснаци и ги изгледа на кръв... Най-мразени са руснаците в момента!