Сериозен спад на интереса към Октоберфест

Значително по-малко посетители от очакваното дойдоха на тазгодишния Октоберфест, заяви вчера кметът на Мюнхен Дитер Райтер.

Обратно в новината

Коментари - Сериозен спад на интереса към Октоберфест | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми да. Отсега нататък на все повече популярност в Германия ще се радва Курбан Байряма!

Сигурно са притеснени от шариатската полиция. Да не ги... такова...

Октоберфест-а е една от най-големите идиотщини които съм виждал! Най-мозерния начин да се насладиш на баварска бира, значително надценена и влошена по случая. Да не говорим за поне двойно завишените цени на хотелите в този период. Винаги се опитвам да избягвам района на Мюнхен по това време.

"Мозерен" предполагам, че е комбинация на "модерен" и "мизерен", които, в съвремието ни, често са синоними.

Ама, да бе - точно с "лошото време" се обяснява спада. А, с какво се обяснява колебливото участие на посетители от съседни страни!? И, най-важното - т.нар. "бежанци" нямат никакъв пръст в тая работа.

Вече и на пиене не ги бива скапаняците! Време е да строят джамии и да въведат сух закон за алкохола- все пак те, /германците/ трябва да ни хранят .................пък ние за пиене ще си намерим!

Тия германки ме плашат - цицорести и носят по 5 бири във всяка ръка.

Мен повече ме плашат "бежанците" - черни, мръсни, долни, агресивни фанатици.

Новината трябваше да е - 300 000 руснаци по-малко на Октоберфеста тази година. :-) Иначе извън шегата. Покрай тези сирийци всички са преустановили пътуванията с кола. По-бързо преминаване от това миналата седмица по границите не съм имал.

Майтап, няма майтап: 1 литър е класическата халба на Октоберфест - имам си в къщи една за спомен. Лошото е, че тази година за пръв път цената на бирата в нея прехвърли психологическата бариера от 10 Евро. Това е също сред причините за спад на посетители.

Да ходим в Германия да гледаме турци и араби? Нали си имаме Пиротска и тук!

"еднолитрова халба" е нещо като "цветно бельо" ,за щото халба е половинка, 1/2 литър.

Нещо като "Алоуу, здравейте!". Защото "алоу"-ту е английското "hеllow", демек "здравейте". Или пък, на "принципна" основа...

Малко се поизтърка този фест, на хората изглежда им писна.

ИМИГРАНТИТЕ НЕ ЗАЧИТАТ МЕСТНИТЕ ТРАДИЦИИ.

... и руснаци няма.