Стигаме за по-малко от 6 часа: Първият влак с нови вагони тръгва от София до Бургас на 22 юни

Ще изминава разстоянието за 5 часа и 55 минути и ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности

Обратно в новината

Коментари - Стигаме за по-малко от 6 часа: Първият влак с нови вагони тръгва от София до Бургас на 22 юни | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

София- Бургас-383 км за 6 часа ББААХАХА Еуропа еееей Москва -Санкт-Петербурге -703км 05:45 - 09:15- 3:30 минути

още ли тръгва от Ленинградский вокзал или го преименуваха?

Що за смотана начална дата. В БДЖ вече само дебили ли работят? 22 Юни - началото на ВСВ и ... задушница! А и... педали на рояци в София!!! Баси и олигофренията!

В заглавието сте пропуснали едно "ще", който може да бъде заменено с израза "в необозримо бъдеще".

Влака трябва да е ДИРЕКТЕН.... София -Бургас ,без излишни спирки които да го забавят . Тогава ще има смисъл да станеш рано да пътуваш луксозно до морето за 5-6 часа и да се върнеш дори и на същия ден което ще бъде супер и мисля да приключим с Гърция

Доживяхме! 6 часа до Бургас! Бравос!

С това ниво на инфраструктурата,демек релсите-толкова! Това не позволява по големи скорости.Проблема у че на много места заради планински терен няма как да се изградят скоростни релси.Затова в Швейцария например също няма скоростни влакове

400 км за 6 часа?!?!?!?!?!? БДЖ вие сте позор!

Виновни са мафиотските лобита на автобусните превозвачи, които не позволяват БДЖ да се модернизира.

Позорно е в година 2024 България, която е член на ЕС от толкова години да има това състояние на жп транспорта, който продължава да бъде краден и умишлено игнориран, защото едни осигуряват лобизъм на автобуси и камиони. Позорно е, че неевропейска и претърпяла война Сърбия има по-развити железници. Позорно е, че както много отбелязват във форума дори не достигаме скоростта и времето от 90-те години. Позорно е, че медиите съдействат на лъжитеи представят, като успех поредно статукво. Всъщност не е позорно - престъпно е. И защо трябва да спира на места, като Подуене, Казичене, Зимница и дори Карнобат? Защо след години "инвестиции" в трасетата скоростта е пак за подигравки?

Този влак трябва да бъде 2 пъти на ден и със спирка на Искърско шосе. С час на тръгване 6:15, на практика е само за софианци.

Той по принцип е само за софиянци. Най - много Карловци да намажат.

Интересно скоростта не зависи ли от локомотива ? И освен това като си спомням за експрес Чайка , който стигаше до Бургас също за 6 часа а вагоните бяха съвсем други !

Зависи основно от железния път. Максималната скорост и на Шкодите от 1974та е 130км/ч. С този терен и тези криви - при този тази средна скорост е нормална. Ако вместо в кръпки РБ 30 години влагаше в читави железни и асфалтови пътища - сега щяхме да сме на друго ниво.

Това е невъзможно винаги има закъснение

Триста км за малко под 6 часа?! Обадете се като стане под 3 часа.

хвалят се с влак, на който средната му скорост е под 60км/ч?!

По 3-та линия няма как да е повече. Интересно е какво ще предприемат със затварянето й при Дъбово.

А защо няма спира на Искърско шосе? Не е ли важно да има връзка с летището?

Хвалят се, че стига за 6 часа до Бургас, при това само на теория. Със сигурност ще има закъснения, забавяния. Тази новина някакъв виц ли е, представям си какви хвалби ще са като тръгнат парните локомотиви с въглищата.

В миналото - деветдесетте - имаше влак София-Бургас за 5 ч. и 35 мин.

До преди 5 години винаги под балканската линия пътуваха влаковете за 6 часа София - Бургас. А с този час на тръгване от София си е пълна подигравка - никой няма да се качи тука в 6:15 - няма с какво да стигнеш в 5:45 на гарата в София.

Със “спарк” или с такси. Градския транспорт не е мислен нито за достъп до жп гара, нито за достъп до летището…пълна скръб

Този влак не излиза в разписанието-към момента-вж сайта на разписанието на БДЖ, конкретно в търсачката -на разписание на БДЖ. Ясно-ще го оправите-може би скоро, но защо не е обявено предварително? Как да знам,че такъв влак има, в търсачката на разписанието излизат други часове! Актуализирайте си търсачката на разписанието-и то днес!

Този влак към момента го няма в разписанието. как е възможно. Дори и да актуализирате утре, забавянето на информацията за пътниците е нередно!

Това е тъжно :(