Татарстан - подир сенките на хановете

До Урал, на границата на Европа е република Татарстан – държавата, потомък на Волжка България, нашата велика прародина, изчезнала през Средновековието

Обратно в новината

Коментари - Татарстан - подир сенките на хановете | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, защо под тази поръчкова статия няма име на автор под нея. Явно дългите пипала на македонизмът вече стигат и до някой наши гладни журналисти. Срам!

Волжка България Не Е наша пра Родина. Когато българите тръгват към Балканския полуостров, тази Волжка България във видът, за който Вие разказвате не е съществувала. Това са две различни държави! Тогава те са били Тангристи, както и ние. Ние приемаме християнството а те в последствие исляма. Били сме братски държави в средновековието но не произхождаме от тази държава. Също така, когато Дунавска Бг бива завладяна от турците, Волжка Бг е съществувала. Благодарение на нейните исторически извори, ние знаем доста информация какво се е случвало по днешните нашите земи. За съжаление тези волжки българи, са изкуствено наименовани Татари, заради което макетата ни наричат татари. Което съответно Не е вярно. Татари дори и в момента не съществуват, въпреки, че има държава с това име. Този народ преди много векове е изчезнал. Като цяло историографията е заместена от политическите игри на Великите сили, което се случва и в момента. За пореден път, Ваша статия куца с достоверността на историята.

Волжка България приема исляма 922, до тогава са били тангристи!

Иван Грозни разрушава Волжка България, и нарича българите приели исляма татари. От там идва и името на днешната държава Татарстан.

Пълни глупости, незная какво четеш, обачи мирише на руска пропаганда. Нищо не знаеш за Волжка България и днешна България. Волжка България приема исляма почти век, след като днешна България приема християнството. И Волжка България е унищожена от Руснаците! 80 процента от населението на Волжка България е избито, а останалите са асимилирани с днешните руснаци.

Поредната руска опорка, нямаме нищо общо с тия.

Те са си българи, а опорката е че няма такова животно като Татарстан и татари. Всичко е измислено от червените боклуци.

Доброто ми възпитание не ми позволява да ви напсувам на майка.... Или както биха казали вашите тюркоезични мюсюлмански братя от республика Татарстан: "SİKİYE ANANIN

Волжка България не е наша прародина. Стара Велика България е била. След разпадането и се появяват Волжка у Дунавска България. Не наливайте с невежеството си вода в мелницата на македонистите...

Има видео в youtube за татарски момичета. Около 90% от тях са същите като тези в днешна България. Мисля, че това е ясно доказателство в подкрепа на същия произход като нас.

Интересна статия. Напълно потвърждава убеждението ми, че ние нямаме нищо общо с "бугарите". Да, факт е, че такива племена с такова име да вилнели покрай Константинопол през средновековието, ама какво общо имаме ние с тях??? Ние сме си балканци, никога не сме мигрирали, и сме си уседнали селяни земеделци. Никога не сме "минавали дунава на коне". Минавали са го ордите на тези от казан, Татарстан , но не ние! И сега ако някой ми обясни, защо по дяволите някой ни кръсти държавата "България" ??? Защо, по дяволите този срам? На нас, великите наследници на великата римска империя???

Идиот!

И доста исторически неточности. Нашата държава е наследник на Кубратова Велика България. Волжка българия веднага става васал на Хазарите, с които ние воюваме, отстоявайки независимостта си. Те за това и приемат исляма, търсят съюз със Арабския халифат, който по това време воюва с хазарите в днешен Дагестан. Иначе са били мощна и важна държава, успяват да спрат първия опит за монголско завоевание, още докато е жив Чингис хан. Но са пометени по късно от внука му Бату, не на последно място заради отказа на руските князе за обединена съпротива. Градовете на волжките българи са изпепелени, населението изклано или отведено в робство, има сериозна промяна в генофонда, защото българите се съпротивляват упорито. Доколко точно днешните татари са наследници на волжките българи, не е ясно. За разлика от руските княжества където няма преселение на монголи и кипчакски племена от централна азия, по Волга не е така.

Ама какво общо имаш ти, балканския селянин, със някаква "Волжска България" обясни ми ? Ти никога не си бил по Волга, другарю, нито дедите ти! Крайно време е да се осъзнаеш

Насметох москалските опорки за българите тюрки ли?

Да се твърди, че Татарстан е потомък на Воложка България е същото, като да твърдиш че сащ е потомък на индианските империи. Волжка България е унищожена от армиите на монголеца Бату хан в края на 1230 г., нищичко не е останало от нея.

Същото се е случило и с Русия. Днес потомците на Бату ни се представят за руснаци.

Това няма как да е вярно. Абсурд е само българите да са изчезнали при нахлуването на татаро-монголите, а пък останалите народи, сред които са живеели (чуваши, мордвини, марийци и удмурти) да са останали и до ден днешен. Нищо такава няма. Т.нар. волжски 'татари' до XIX-и век все още са се наричали 'булгари', а 'татари' е бил просто терминът в Руската империя за всичите уседнали тюркскоезични мюсюлмани (за разлика от номадите тогава казахи/киргизи).

Волжка България е унищожено от Иван Грозни страшния-скандинавската путка. Българите са били избивани като мухи, пускали са ги живи в дупки в леда на близката река за да умират. Сега Путин ви се присмива и ви мисли същото!!!!!!!!!!!

Когато Татарстан стане свободна и независима държава, в която не се разпореждат руснаци, тогава с удоволствие бих отишъл на екскурзия там. Свободу Татарстану!

Никога няма да видиш Татарстан!

Явно изобщо не Ви се ходи към този край.

Русия трайно ми е отпаднала от туристическите планове. Когато Татарстан стане самостоятелно государство с радост ще ги посетя.

Русия и Татарстан ще оцелеят и без такъв идиот!