Коментари - Турското село, основано от български преселници, в което не остана празна къща | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еми браво, да са живи и здрави хората и да се наслаждават на идилията. И много да внимават - дойдат ли при тях "инвеститори" с цел "развитие" да ги гонят със сопи и камъни!

Ако снимката е от селото, и аз бих се преселил да живея там.

Това е програмата оптимум, да живееш на село и да работиш онлайн. В България има идеални условия за това.

Близо до България!!! Всички обичат това райско кътче България и гледат да са близко до него!!!

Какво му е райско то?

- една дума. Учи български и то навреме, после ще ти се смеят. Обаче повече ще се смеят на глупавите ти мисли.

на България от територия с няколко града да промени тенденцията и да се оживят по-малките населени места. Не знам колко са, но в София работеха вероятно доста десетки, да не кажа стотици хиляди млади хора, много от тях от провинцията, които можеха да се приберат - не е задължително да е село, може и градче или град да е. Да работят онлайн, да получават що-годе прилична за стандарта у нас заплата и да започнат да се оглеждат за създаване на семейство, развитие на малък страничен бизнес. Получи се, но в много по-малък процент от очакваното за мен - няма и десет човека от примерно сто около мен, които се изнесоха home office през 2020. Може би държавата трябваше да побутне нещата в тази посока с някакъв стимул, но изпуснахме момента.

Половината от днешната европейска Турция, наричана още Одринска Тракия, а също и Източна Тракия, преди 1913 г. е била населена с българи. През лятото на 1913 година който не е бил заклан се е преселил в България. Нищо чудно това да е едно от някогашните китни български села. На прадядо ми селото сега е само на 1 км от българската граница. Правилно се посочва, че в Източна Тракия населението се състои от преселници от България и други балкански страни, включително от някогашни български земи в днешна Гърция и Македония. Тези хора не са се заселили насред полето. Те са се настанили в къщите на предишните собственици в Одринска Тракия - българи и гърци.

Всички искат за това толкова българи се изселват. Планетата Земя си е хубава не е само при нас земя.

Тези, които са се преместили от Адапазаръ, със сигурност са избягали и от земетресенията. Преди 4 дни пак там наблизо имаше трус 6,2. В онзи район беше и голямото земетресение от 1999 г. (Измит на 50 км от Адапазаръ) с доста жертви.

Да,беше шанс.Но нашите СИО са си ебали майката - буквално. Сега искат хибридна работа - 2,3 дни в офис и 2 дни - на село. И няма да се откажат от тази идея... Офисите ни в Франция,Ирландия и Италия,дори Румъния си извоюваха пълен home office ,но ние - не ... Нямаме синдикат,нямаме нищо... Помиярски неща като цяло.

няма магазини и разнообразни стоки на село като на село

След падането на одринската крепост на 15 март 1913 г. Турция започва да търси начини за приключване на войната. С посредничеството на Великите сили и най-вече на Англия се сключва примирие и започват преговори по условията на бъдещия мирен договор. Той е подписан на 17 май в Лондон. Според него на съюзниците се отстъпват всички турски владения на запад от линията Мидия-Енос, островите Крит, Родос и други по-малки. Създава се албанска държава, но по същество това е протекторат под управлението на Великите сили. Никой от съюзниците не оспорва правото на България да присъедини към своята територия земите от линията Мидия-Енос до устието на река Места. Гърция е съгласна линията да бъде и по река Струма, но без Солун, който тя държи да стане част от кралството. Настоява категорично и за остров Крит, като за остров Родос може да се водят допълнителни преговори и ако се постигне споразумение да стане гръцки, България да се компенсира с остров Тасос. Но това са спорове от второстепенно значение. По принцип пред България се открива големият шанс да стане владетелка на Одринска и Егейска Тракия с широк излаз на Черно и Бяло море. Това е територия от около 48 хил. кв. км, в която преобладава българският етнос. При преброяването през 1910 г. 61% от населението в Одринска Тракия е българско, а в Егейска Тракия - 59%. То обработва 74% от земите в Одринска Тракия и 71% в Егейска Тракия..... И да изгубим всичко това основна вина има един германски педер, доведен за държавен глава от български политици- дупедавци( каквито и сега има с лопата да ги ринеш)...

Абсолютно ! А Ферди на всичкото отгоре е бил издирван във Австрия. За дългове. Комарджия и известна мека китка. Доказан. Погрешка маркирах иконата за докладване на мнението. Моля модераторите да го имат предвид.

А къде е църквицата, че да е българско бе, аланкоолу? Нещо се не види, чоджум, ние двамата ли сме кьорави, вие ли...? . Язък ви за масрафа да се пънкате по тема фалшиво родолюбие и да се умилявате излишно. Бъдете рахат и все така си го давайте агале-агале и яваш-яваш....Може и до Шенген така да стигнете, знае ли чиляк, всичко е в ръцете на Всевишния! Както и неговите представители в Швеция, Нидерландия и Австрия, демек, трай, коньо...и прочее моабети и мурафети.

"Какво му е райското?" Очевадно е, няма турци!

Незабравяйте и б-клука Васил Радославов.