Високите цени в Гърция не отказват туристите

Една скромна вечеря за двама в обикновена таверна, която миналата година е струвала около 40 евро, вече е минимум 60 евро, споделят клиенти

Обратно в новината

Коментари - Високите цени в Гърция не отказват туристите | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2017 бях за последно на нашето мори и няма да повторим - лоша храна, навалица и мръсно мори. В Гърция ходим всяка година. Миналато лято ходихме 5 пъти до Гърция. Имаме си няколко места които сме си набелязали през годините и е супер. В едно селеце ходим напоследък, плажа е супер и няма много хора, цените по-добри от нашето. Ядем само морска храна и винаги е прясна за разлика от нашето море. Наемаме малка къща на самия плаж и вечер е приказно.

Тия българските търговци по Черноморието си мислят, че ние туристите сме им нещо длъжни. НЕ! Не съм ви длъжен! Като искате клиенти, трябва да се държите любезно, учтиво, почтително! Аз НЯМА ДА СЕ ЧУВСТВАМ виновен, за дето съм отишъл на море!

През последниия месец, месец и половина ходих няколко пъти под Солун и Ставрос. Че са се увеличили цените по заведенията е вярно - но да кажем 10-15-20%, различно е. Цените на спането също са едни 10-15% нагоре спрямо миналата година. Но вчера бях в командировка в Бургас. Ами само за един обяд (от обедно меню), води и кафета оставих над 50 лв. Евтино вече няма, но ако трябва да направя сравнение между България и Гърция - при нас нещата са брутални, особено спрямо доходите ни...

Пълни глупости-цените са същите. Гърците имат мораториум върху продуктите от първа необходимост.В супера килограм котлети са 4.99 евро а телешки шол е 7.99евро Рибата и млякото са почти на същите цени като тук.

вижте очевидно е, че в Гърция по - добре. Големия проблем е, че накрая си оставате парите там. И когато това стане, после нямате никакво основание, да търсите подкрепа от държавата си тук. Хиляди малки търговци, които са по нашето чрноморие, очакват вас, за да прживеят зимата. Те са ваши сънародници, те би слдвало да са ви по - близки от гърците. Черноморието не са само мутри, те са и много други хора, които чакат точно вас. Но българина винаги е свикнал да избира келепира, три милиона заминаха, защото тук не се живее, всяко лято избираме, да почивам в чужбина.. ми хора махнте я тази држава и всеки по пътя си.. тук наистина е ужасно да се живее. Иначе всеки празник се обличат носии и се играят хора.. защо бе.. ми вие реално не сте от този етност.. не съм чул един вреин да е избягал от Израел, защото арабите ги тормозят.. живеят си, отвръщат на ударите и това е.. ама са народ, а ние шибани мърши

Евреите общо са около 13 милиона, а само 9,5 милиона живеят в Израел. Примерът Ви не е удачен.

Преди 2 години за пръв път отидохме в Гърция. Да видим, защо приятелите ни с 2 къщи на морето, които дават под наем, ходят в Гърция. Като видях разликите е малко вероятно да предпочета някога БГ море пред Гърция. Храната вкусна, морето прекрасно, много добро обслужване, все още има много спокойни места, паркирането не е драма. Някак си не се чувстваш все едно си им длъжен и обран...в България храната е станала по-зле от преди. Не знам какво и от къде внасят...жалко...говоря за плодове и зеленчуци. Не са толкова ароматни и вкусни, като преди. С много малки изключения....сега от Пирин, хоп на море в Гърция...

лъжат като винаги тук в Гърция има по малко от10 % кръчмарски цени по високи преди 8 евро голяма порция ястие си бе все толкова и сега. на тях им намалиха ДДС и те смъкнаха още цените в булгаристан само на кръчмите намалиха те дигнаха цени и намалиха грамажа никога в булгаристан на кръчма! няма да откажете с пасквили и лъжи хората да предпочетът Гърция!

И защо да трябва да ходим в Гърция? Северна Гърция и ръкавите са някакъв ужас от нискоинтелигенти българи. Тази година съм си букнал море в Тунис и Египет.

Честито! В Тунис и Египет.....не знаеш какво те чака - мръсотия, беднотия и ако имаш късмет стомашно-чревни проблеми. Може и Лаймска болест като бонус да си донесеш. Между другото, Лаймската в Бг не се лекува правилно и хората я влачат с години, а това хич не е добре. Приятно искарване с "високоинтелигентните" туристи там.

Благодаря за пожеланията. Ходил съм два пъти в Египет и нищо от изброеното не съм пипнал. Все пак зависи и къде точно отсядаш.

Последните няколко години особено заради Ковида почивахме по българското черноморие. Не беше лошо като цени и условия. Тази година в Booking-а разглеждах съпоставими оферти от Гърция и черноморието. Ами за съжаление нашите мутрохотелиери са се надскочили. Букнах си апартамент на първа линия на плажа в Халкидики с около 20% по-евтино спрямо предлагани подобни оферти в България като локациите на черноморието дори не могат да се сравнят с резервацията в гръцко. Като цени в кръчмите и по магазините ще мога да дам сравнение като се върна, но чисто като цени за настаняване нашите са се надскочили. Чудно кое им е по-скъпото - не плащат по-големи заплати на персонала, тока и горивата са им по-евтини, за храните да приемем, че са еднакви като цени. Остава нормата им на печалба да е драстично по-висока или пък да не са запълнени изцяло и да се опитват да компенсират с по-високи цени от по-малко туристи.

На Великден бяхме в Гърция - Керамоти, Тасос, Кавала. Керамоти - обилен обяд с алкохол за 11 човека - 210 евро. Кавала - същото за 160 евро. Тасос - същото за 140 евро. Сами си правете изводи за достоверносттаа на статията.

Ходихме миналата седмица. Пет човека ядохме, ама много ядохме и пихме рецини. Всичко беше страшно вкусно. Платих сметка 44евро. Вие защо льжете? Някой плаща ли ви?

Отидете през зимата. Ще ви е още по-евтино. :)

5 човека и то с пиене на рецина и само 44 евро? Надали!

Няма такова нещо. По евтино е от миналата година

Елате тук, при нас вечеря за двама е 200 лв.

КОЛКОТО И ТАКИВА СТАТИИ ДА ПУСКАТЕ,ТАКА ЩЕ Е ,В ГЪРЦИЯ ЩЕ СЕ ХОДИ ,СЕЩАЙТЕ СЕ ЗАЩО ? ИЗГУБИХТЕ ТУРИСТИТЕ СЕГА МУСЛЕТЕ КАК С ОТНОШЕНИЕ ТРЯБВА ДА ГИ СПЕЧЕЛИТЕ, ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ,АЙДЕ АЗ ОТИВАМ В ГЪРЦИЯ,АКО ЩЕ И 500ЕВРО НА ДЕН ДА ДАВАМ А ВИЕ МИСЛЕТЕ МИСЛЕТЕ

Нали само в България беше скъпо и непосилно за местното население? Защо разваляте кефа на Ганя да се мисли за ощетен като пускате такива новини и за други места? Ше 'земе Ганя да си помисли че не само у Бугарско е така...

Спомням си по време на пандемията, един турист на Гръцката граница каза (нещо подобно) : Не PSR тест, а клизма ще дам да ми направят, но няма да стъпя на лайноморието!

Я па нема да одем у гръчко. По ми иде да ида у турско. Евтинжос и по комфортно.