Вкусът на Куба – практически наръчник за най-доброто, което трябва да опитате

Кулинарната история на Острова на свободата е не по-малко пристрастяваща - тя е истинско пътешествие с неочаквани открития

Обратно в новината

Коментари - Вкусът на Куба – практически наръчник за най-доброто, което трябва да опитате | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С нетърпение очаквам да науча от дира ... какъв е вкусът на Северна Корея!

Карбовски ходи там -освен евтини циганки нищо друго няма. Пурите и рома са скъпи вече,манджата е циганска,останалото е сех,трипер и спин...в допълнение -хлебарки,комари,крокодили,змии. свърши раят с евтините ресторанти ,пури на килограм и т.н.

"стандартната закуска на нацията бе сандвич, натъпкан с шунка от консерва и гумено сирене" Че то у нас и сега не е ли същата? Само "консервата" е машината във фабриките. Шунка с кало- рийна стойност 100 калории на 100 гр.? И "сheese" на български не е сирене, а в 90% от случаите кашкавал. Яжте сандвич с шунка и кашкавал от някоя бензиностанция в Хърватска, например, и го сравнете с някой от нашите среден клас ресторанти, които предлагат "Крок Мосю", "Клуб сандвич" и т.н. Това у нас нито е шунка, нито кашкавал. Както й да е. Ропа Виехас, но с пържени банани. Другото е ала-бала. Забравили сте Конгри-то. Техният разкошен бобец. Иначе бравос! Хубава и информативна статия.

ни готвеше, или поне сервираше, Ропас Виехас с пържени банани като й ходихме на гости. Заради това не признавам ориза, а си искам пържени банани. Или която й е прислужвала в резиденцията, де. Която беше всъщност един апартамент 200 квадрата. Кубинците са скромни хора.

в куба е супер, ОБАЧЕ това с кулинарията е фира. не могат да готвят, и навсякъде (в цялата държава) по реторантите има точно 4-5 яденета. иначе природа, алкохол, слънце, жени - всичко това го има :) ама да ходи някой там на кулинарен туризъм - груба грешка. *бил съм там няколко пъти, последно преди 3 години

Куба - слънце, море, салса и мохито