Влак със 100 вагона премина по едно от най-зрелищните трасета в Алпите (видео)

Швейцарска железопътна компания претендира за рекорд за най-дългата влакова композиция в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По човек и половина във вагон, без машинистите.

Богатите швейцарци могат да си позволяват подобни "каламбури", тъй като са били достатъчно далновидни на времето, за да концентрират огромна част от световния финансов капитал на своя територия. Но това не е станало случайно, а е резултат на далновидната политика на НЕУТРАЛИТЕТ, която водят от столетия в международен мащаб. Докато ние сюртуците - българи, сме готови да си "сваляме гащите" пред всеки, дори и без . . .подкана !!!

Това добре, ама в репортажа не видях човек на възраст под 70 години

Станали са богати с много труд! Отвоювали са си земята от планината и са я направили райско кътче! Чак след това са дошли парите ...

Вие, руските цървули, искате само да грабите, а не да работите.

_stankow

Крайно опасен експеримент. Заради единия рекорд и рекламата.

В Швейцария ж.п.линиите са отлично поддържани и рискът в случая е близък до НУЛА. 10 хиляди пъти е по-опасно да минеш по пешеходна пътека в София денем и 150 хиляди пъти нощем...

Като огромна змия се извива, направо страховито! Много е красиво това място. Между декември и март пътят между Преда и Бергюн се затваря и се превръща в писта за шейни. 6.5 километра през същите тези криволичещи пътеки, минава се през мостове и тунели, отдясно скала, отляво преспи и върхове на дървета. Около половин час трае спускането, вървиш двайсетина минути до гарата и се качваш на Ретише бан обратно за Преда. Докато се доредиш на старта и хапнеш някъде нещо между две спускания, работното време стига за три спускания.После затварят пързалката за два часа да я заравнят и почистят и идва ред на нощното спускане. Адреналин, красота, пълнеща душата, физическото натоварване и общото настроение на пистата и извън нея (всеки ден е пълно с народ) - велико преживяване, което те зарежда за седмици и не се забравя никога!

Трасето на Ретише бан е изградено към края на 19 век. В началото на 20 век швейцарци са ходили на гурбет по чужбина, защото са били бедни и е нямало работа. В България са работили като сервитьори или на нивата и по селските ферми. Има свидетелства от 20-те години, които описват българите като достойни и богати хора, но не в пари и показност, а в смисъл, че живеят добре и не им липсва нищо. И честни. Нещата се обърнаха и за двете държави около ВСВ.