Защо Австрия не премахва паметника на Червената армия във Виена?

Още в окопите М. А. Интисарян моделира скулптурите, но поради липса на глина, използва за статуята на войника шише, хляб и сланина

Обратно в новината

Коментари - Защо Австрия не премахва паметника на Червената армия във Виена? | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все са неблагодарни. Сталин трябваше да спре примерно на Полша и айде кой-откьде е.

Няма спасение за народ, който е винаги в положение надупен...към ватенките! Как ще махнат паметника, като изиграват жертви, в противен случай нацистите там, трябва да плащат репарации.Австрия не е Германия да признае открито нацизма, селяните типично по български за нищо не са виновни... Ма хайде махайте тия чучела от земята ни,имаме доволно герои,които паметници нямат...Време е да се обърнеме към собственото АЗ! А РуZията да връща всички откраднати български исторически документи!

Ако се запали къщата ти и някой дойде да помага,покланяш се ниско,благодариш,черпиш кафе и кой откъде е.Ако ли помагащият ти поиска стая за помощта,или казва не излизам от тука,ритай нахалника по топките и не се плаши,че ще ти напикае чорапите.

Защо да не построя паметник на тези освободители,след като са напуснали Австрия след освобождението И така не са успяли да ме поробят отново.И защо да не разруша този паметник ако окупират Австрия,не си отиват и се разпореждат без да се съобразяват че не са си в къщи.Много просто.

Прочети и ще видиш кога войските на СССР напускат Австрия.Ще се изненадаш,че е много след като са напуснали България.

Пред паметника има чудна градинка. Със сенчести дървета, удобни пейки с високи облегалки, фонтан и фонтанчета, дюзи с питейна вода. Пред нито един паметник в нашата мила родна страна няма такова нещо.

Да го преместят в орландовци.

ли трябва да търпи някакви руzки паметници?Кои са руzнаците ,че трябва да бъдат търпяни? Време е руzнаците да си се приберет в кошарката и да си приберат и паметниците,пияни и заляни ватници! Демонтаж на моча веднага!

Не знам колко от вас тролчета са били там, но всъщност на паметника има поздравителен адрес от Сталин към украинската армия, участвала в битките за Виена

Защо бе, а ? Защо не го премахват ? Защо Трайчо Трайков и Фандъкова заедно с Христо Иванов не отидат и да им обяснят защо не бива повече да търпят "този зловещ символ на окупацията" ? На всичкото отгоре Австрия наистина е била окупирана от Съветската армия. Чак до 1955-та година ... :) Ама ха á !

Защо паметника е част от сделка. Без да кряскаш, прочети - виенските евреи обещават да построят паметника заедно с градинка около него и да се грижат за този паметник, ако руските войски не извършват безобразия /кражби, изнасилвания, рушене на архитектурни и други забележителности/. В тази сделка влиза и освобождаването на Виена от руските окупационни войски и даването им право сами да се определят на коя страна искат да бъдат. И до сега виенчани държат на думата си, но с оглед на съвремената ситуация не бих прогнозирал колко дълго още този паметник ще бъде там. Хубаво е да четеш и знаеш преди да викаш уха, а ха и разни други балкански подвиквания.

Такива овце следващи овчаря които гледат останалите какво ще направят или няма да направят всъщност са неграмотните и се оглеждат постоянно я към Австрия, Занзибар, Луната "та като ги види идин аврупеец да им рече - ашколсун". Като сложиш и инфантилния призив към останалите да били четяли (!) се вижда кой не чете ами пише (под новините). В обяснението защо трябва или не трябва да се маха това и онова Австрия и политиката като цяло не съществува.

А защо Украйна премахва паметниците на съвецката армия и не само него

Тук много високопарни фраZи и Zaклинания не са нужни ..каZaно е и е докаZaно ..в битката Zа Виена са паднали над 17 000 солдати ..пита се в Zaдачката ..а колко солдати са паднали Zа превZeмането на Софето и иZвъобще на БеГе-то ( България ) ..сметката е ясна ..Zeро..нула ..няма и един убит съветски червеноармеец тъдява ..така че не ми давайте пример ..как Виена не маха паметника ..освен това нашия Моч е в пъти по висок и огромен от Виенския ..

Ко-ко каза??? Затова и прокуратурата ни е такава,от много умни и знаещи :-D

Прочетох всички коментари и реших да пиша и аз. От прости хора,затова сме по стандарт последни в Европа. Не виждате ли,че тласкат България към война! Не виждате ли,че остатък океана ни шилкат в ребрата да бъдем против Русия! Е Австрия са били съюзници с фашистка Германия,но в центъра РУСКИ ПАМЕТНИК си имат,но ток и газ си имат.

Защото не стърчи, размахал шмайзер насред центъра на града. Турнете го в някоя градинка в Обеля, например. И махнете тоя безумен бетонен кол от Княжеската градина.

Защото ти е болна главата бре момче. Вместо да се мъчеше да пишеш един час,можеше да прочетеш някоя приказка,че за книга ще ти отнеме години.

Че на гърдите ,няма ли автомат? И какво да държи? На бойко топките ли?

Защото те само са минали оттам а не са останали 45 години.

Аре Глиги и Белобрадова да вървят с чуковете, да ги тикнат в австрийска пандела с негрите, и да ни се махат от главата!

Защото са двулични нацисти. Ако го махнат трябва да признаят поражение и да плащат репарации. Но ,нацистите изигравят Хитлерова жертва, а за пари и говнатя си биха пояли да могат...Който не е живял с тях ги вижда само от лъскавата страна, а истината е, ме имат корупция скрита и голяма,нацизъм и неофашизъм към всички различни от тях, гледат на останалите като на роби и са нация алкохолици. От 13-14 годишни лочат като не видяли алкохол. Жените по големи клюкарки от бабите на пейките при нас, всеки от тях е полицейски доушник....А лъскавятя фясяда е заблуда да будали,които вярват в ангели!

Абе Маро,ти да не си в климакс или не си мандръсана от освобождението?

Като се има в предвид,че Австрия е била съюзник на Германия. Явно някой искат война да има в България. И защо онзи БОНАК не е счупил част от паметника преди години назад?!?! Явно страда от тежка шизофрения.

Тук много високопарни фраZи и Zaклинания не са нужни ..каZaно е и е докаZaно ..в битката Zа Виена са паднали над 17 000 солдати ..пита се в Zaдачката ..а колко солдати са паднали Zа превZeмането на Софето и иZвъобще на БеГе-то ( България ) ..сметката е ясна ..Zeро..нула ..няма и един убит съветски червеноармеец тъдява ..така че не ми давайте пример ..как Виена не маха паметника ..освен това нашия Моч е в пъти по висок и огромен от Виенския ..

Ако го беше счупил преди 1989 шега да го йебат във всички дупки,докато получи хемероиди. Сега е решил на МАЖ да се прави.

не го махат, шото Австрия е държава, а не разградена НПО територия.....

Не го махат, понеже не им боде очите - сврян е в трета глуха. Но като цяло австрийци го ненавиждат. Просто са твърде големи сноби да го показват.

тъпако, бил ли си във Виена? Паметника е точно в центъра

в девета глуха ти е задника, дето го даваш всеки ден, охлюв.

Абре селяк! Ти Виена на географската карта не можеш да намериш,какви ги пишеш бре льольо? Баш си е на пъпа на Виена със светещи фонтани и светещи плочки дори.

Защото в Австрия политиците им не са затънали в корупция, не са възпитаници на фондация америка срещу България, не ходят в американското посолство по 3 пъти на седмица да им определят политиката, нямат пачки с евро и кюлчета злато в нощните си шкафчета, които Мара Хари снима, къщи в Барселона и т.н., които да не са декларирали и което да ги прави лесни за манипулиране и предатели спрямо народа си, за да си купят индулгенции.

Защото Австрия и австрийците са субект на своето минало, бъдеще и настояще...

В България не е имало фашизъм, а в Австия е имало. България не е освободена от фашизма, а Австрия е освободена. България е окопирана от СССР, а Австрия не е. България е смазвана под комунистическа диктатура, а Австрия не е. Това достатъчно ли е като отговор, защо там има паметник, а никъде в източна Европа няма и защо в България не дължим благодарност на СССР?

SPAM !

Австрия не е окупирана от Съветската Армия? Я пак? Аре четете я тая история бе!

Ти Б ,като би сексуален ли се пишеш? Ходи развей шареният байрак и ходи да те клатят. Малей,колко прост народ щъкат по тази земя...

Защото в Австрия не рушат историята си и чрез разрушаване на паметници и ликвидации за да се доказват според днешната коноктюра за демократи и евроатлантици ,а са си такива.Само варвари българи с увреден чип и комунодоиди доказали се като прост и некачествен човешки материал може да искат да рушат за да се доказват ,че са демократи и евроатлантици.Вие ги знаете тези бивши членове на БКП или техните деца и внуци .Начело на безродниците и рушителите е Бойко Борисов,следват Христо Иванов ,Атанасов ,Карадайъ,Кире Канадеца и прочие други знайни и незнайни Толупи.

Австрия НЕ Е член на НАТО. Има подписано споразумение Русия да ГАРАНТИРА териториалната и цялост при война. Как ще го направи Русия-никой не смее да пита.....

А защо в Полша няма нито един паметник на съветската армия?

Айде да не сравняваме поляците с австрийците нито Варшава с Виена ако може.

Защото са фашисти като теб!

Защото поляците исторически се барат за нещо повече от руснаците и когато чичко адолф и вуйчо йосиф си разделят Полща за нула време им светва голяма Червена ламба и сега си трайкта.

"Защо Австрия не премахва паметника на Червената армия във Виена?" Отговорът е съвсем прост. Защото там си нямат маймунката с автомат "Демократична България" и полуидиотите от ГЕРБ и "Продължаваме промяната".

много точно са го нарекли австрийците - "паметник на незнайният мародер". Руската асвабадителна мародерска армия опостуши цяла източна Европа,но австрийците са извадили по-голям късмет от нас

TROL !!!

А как наричат паметника на летците бомбардирали София? Паметник на приятелският огън?

Абе момче,кои са те пуснали от Карлуково,ако смея да попитам!

От такива като теб сме на т'ва диридже.

Австрия спря и "бежанците" на Меркел, спря милионния имигрантски поток, а сега получава руски газ по тръбопровода, който минава през България, изобщо Австрия спазва ли някакви санкции, не случайно с Унгария са били в една държава?

Готиното е че ние взимаме транзитните такси, даже в аванс

ние сме теглили заем от Газпром, а изплащането е с транзитните такси, така че поне 15 години няма да получаваме транзитни такси

Част от патока е платен със заем а друга част с авансови такси за пренос това е истината. И патока е наша собственост а не на тоя или оня - и отговаря на всички изисквания и може да транспортира всякаква газ не само руска. А газ ще тече сега тепърва по този паток щото другия го гръмнаха. И не са 15 години а по-малко.

Когато си отговорим на въпроса: Има ли принос съветската армия в победата над фашизма? тогава ще разберете символа на тези паметници. А дали сме били окупирани, то е защото като губеща страна във ВСВ са ни рязали на парче между победителите и ние сме се оказали от грешната страна ( за кой ли път). Все пак България има своите постижения през тези 45 години, но не трябва да забравяме и всичко лошо. За жалост за последните години взехме повече негативното от Запада и ненадградихме постигнатото преди 1989 ( сигурен съм, че и запада е помогнал да е така). А дали живеем по добре сега - бих казал, че от материална гледна точка отговоът е ДА ( има и изключения, но те са навсякъде), но от духовна гледна точка сме потънали много ( основно се отчуждихме). Докато култа към парите е в основата ( по западният пример) не ни чака нищо добро.

и Австрия е била на грешната страна, участвала е дори във войната на страната на Германия, но заедно с Унгария си е взела поука, за разлика от нас, гледах филм за човек, когото мобилизират, но отказва да се кълне в името на Хитлер, разстрелват го.

Това не променя отношението към паметниците. Напротив можем да вземем пример. Да не говорим за съветските танкове в Берлин. Какво символизират? Ами победата над Германия и тогавашният фашизъм. Защо германците не ги преместват - за да се помни.

Паметникът не е баш на централен площад. Пада се един вид заден двор на парка на двореца Белведере и на двореца Шварценберг. Такова е усещането като излезеш от двореца, парка и видиш тамошното недаразумение с чизми, каска и шмайзер. 99,99% от туристите просто отвръща глава и подминават тази грозна сделканица. За разлика от София, Виена предлага в пъти повече и по-качествени културни мероприятия, обекте, паметници и пр. Т.е. няма база за никакво сравнение със ситуацията около нашия рушящ се МОЧ.

Та викаш в София паметника е на централен площад? Орлов мост е бил края на града едно време ма откъде да ги знаете тия работи

Понеже бил Орлов мост някога в края на града, да го водим и днес като такъв само и само да държим там онова рушящо се недаразумение!? Е, на това му се вика каскетска логика.

Аз не казвам че мястото е много подходящо от днешна гледна точка, или че не е добра идея да се премести някъде и да се посмали размера му - ама чак да се махне ми се вижда драстично. Паметници се местят не е проблем - и руснаците са местили паметника на Пушкин в Москва през 50-те. Ма да се се твърди че се намира на централен софийски площад е малко провинциално. Отделно ми е много странно как състоянието на днешна Русия може да определя отношението ни към минали събития? Миналото е било каквото е било в тогавашния контекст, сегашния е няма отношение.

Не знам защо е тази злоба, ненавист и отвращение. Трябва да стоят паметниците, където са, най малкото защото нито вие, нито аз сме ги построили. А дали Съветската армия има основен принос в победата над фашизма не мисля да го отричате. А защо сме се оказали под влиания на СССР, така са се разбрали победители от ВСВ. Защо не се изкажете със същата злоба и за САЩ и Великобритания, които са ни спазарили със СССР. Паметника трябва да стои и да напомня на поколенията. Кой рабрал разбрал

Не е ли в 1 бецирк паметника? Отпред Белведере,няма да е в центъра. Аман от ....

защото Виена е столица на културата.

защото не са такива тъпанари и гъзолизци, като нашите, така наречени, "политици"

Австрия е стара, винаги така или иначе съществувала, многопатила и мъдра държава, може би затова уважава паметниците.

Стара? Като васална част на Баварската марка е обособена под това име 996, едва през 1156 е призната за херцогство на "свещената" римска империя. Ние сме бая по-древни. Само дето там управляват грамотни политици, а тук - хитри мръсници - това е основната разлика.

"Бая по-древни" -- минус 2 века подвластни, минус 5 века "няма такава държава" ... Реално около 140-годишна ни е държавата - Третата българска ...

Не го махат, защото Австрия е единствената "освободена" от съветската армия, която после не е станала част от източния блок. И не са изпитали братския народен съд... И защото благодарение на това винаги е била, и още е, врата за руски капитали и влияние и място на обменна търговия между Изтока и Запада. Т.е., взели парички и от двата свята, но не взели идеология и режим от нито един от двата. Затова е хубаво да живееш в Австрия.

И на теб ще кажа: Източна Австрия вкл. половината Виена е била съветска окупационна зона до 1955 година. Нека за 10 години австрийците все пак да имат някаква представа какво е съветска окупация не ги пиши толкова глупави.

И за незнаещите един интересен факт - поинтересувайте се кой е платил за позлатяването на паметника - щита, каската и дръжката на копието - жокер - не са руснаците.

Не го премахват защото те не са преживели ужасите и престъпленията на селските комунисти през тези 45 години. Те не познават униженията, комунистическия ГУЛАГ и много други неща.

Да да, те австрийците какво ли разбират - част от Австрия е била съветска зона и Виена разделена по подобието на Берлин. Къде ли са спали тогава...

е колко време е била разделена Австрия,не е газена от руски миризливи ботуши цели 45 години.Ако бяха търпели толкова,колкото нас руските сволочи,до сега от този паметник нямаше да е останал даже камък

10 години мисля че са били достатъчни да си съставят мнение. Като се има предвид че съветското присъствия там е в пъти по-голямо от у нас.

Добре, но как тогава си преживял ужасите на съветската окупация?

При нас от 1918-та до 1944-та се вихрят селските капиталисти. И добре са се поразвихрили, щото избитите от тях хич не са малко и не е като всеки път да е имало присъда. Само два хубави, ярки примера: - Гео Милев е повикан за някаква справка в управлението на полицията и никога не излиза от там. Годината е 1925-та. - Има един позабравен паметник до село Ястребино. Там просто са разсреляли шест деца. Не докопали родителите, що да не отстрелят децата. Годината е 1943-та.

А и едно допълнение - разстрелялия децата от Ястребино сега е изчукан на стената с имената на невинните жертви на комунизма.