Защо нидерландците нямат пердета на прозорците?

Този въпрос има десетки възможни отговори - от калвинистското минало на страната до надзор на жените, докато мъжете им ги няма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И неандерталците са нямали завеси в пещерите.

За да не дразнят източните арбайтери, които са свикнали да заничат как се съблича жената на комшията... А знаете ли защо са им такива остри къщите отпред? Защото плащат данъци на фасадна квадратура, затова къщите им са тесни и удължени назад и навътре, но с малки фасади.

Скритото се прави на втория етаж

Е точно на всички снимки тук има щори и завеси :-))

През средновековието ловът на вещици е бил много разпространен и обвинените в правене на магии жени ги изгаряли на площада. Затова хората в Нидерландия демонстративно показвали, че няма какво да крият, за да не бъдат преследвани... от завистливи съседи. И досега анонимното "коладене" на съседа пред институциите е много разпространен "обичай" в Нидерландия.

а всъщност, по думи на белгийци, разбираш че си влезнал в Холандия, по това, че пътищата стават перфектни! и наистина е така - най-добрата инфраструктура в света е там!

Как познаваш, че си преминал от Белгия в Холандия - кравите стават по-хубави от жените...

Завесата дава уют, който не може да се сравни! ... Аз по-скоро си мисля че Ексхибиционизма и Воайорството са основните причини за тази простотия!