Това заяви Катя Банкова, директор „Продажби и маркетинг международни пазари” в „Шарлопов хотелс”. Пакетът включва два дни в Гранд Хотел "Мургавец" в Пампорово, два дни в СПА хотел "Девин" и 4 дни в 5-звездния Парк хотел "Пирин" в Сандански, като във всеки един от хотелите почиващите ще могат да си изберат и по една спа процедура безплатно.

В момента цените на нощувките и пакетните оферти са на ниво 2006 година, каза още Банкова. Затова и офертите, които ще бъдат предложени, ще са с до 40% по-евтини.

За да преборят кризата мениджърите на "Шарлопов хотелс" са разработили и специалния тур "Български дух и култура", който включва две нощувки в гранд-хотел "Янтра" във Велико Търново и две нощувки в Парлапановата или Джелепова еко къщи в Боженци. Цената на пакета е 150 лева, а в Гранд хотел "Янтра" почиващите ще ползват безплатно и фитнес, басейн, джакузи и сауна парк.
Туристите могат да наемат еко къщите и поотделно, като наемите са между 140 и 250 лева на нощ, допълни Банкова.

По думите на управителя на туроператора "Бутик Травел" Олег Маджаров СПА почивките са много по-търсени от планинските, а от края на януари до март се наблюдава ръст на резервациите за СПА хотелите 4 и 5 звезди във Велинград, Девин, Сандански и Хисаря.