Десет седмици забавление, между 7 януари и 12 март, по новите писти в Румъния очакват любителите на зимата на десетото издание на "УнтърТур" (WinterTour), съобщава БТА.

"УинтърТур" създава настроение за десета поредна година по пистите на Румъния. Синая е изненадващата дестинация на юбилейния сезон. Десетото издание на "УинтърТур" ще се проведе между 7 януари и 12 март 2023 г. - за 10 уикенда, на 9 писти в Румъния. Програмата и през този сезон включва състезания с награди, партита, снежни концерти, безплатни ски уроци за начинаещи и игри, както за скиори и сноубордисти, така и за любителите на планината и природата ", се казва в съобщението на организаторите.

Всеки уикенд, от януари до март, "УинтърТур" спира на една конкретна писта в страната. В долния край на пистата се монтира "забавен сало", където се провеждат дейностите, започващи от ранни зори и до късна вечер. Събота вечер е времето за парти или концерти на сняг. Достъпът до всички развлечения е безплатен.

Десетият "УинтърТур" стартира през уикенда на 7-8 януари на олимпийския склон Борса, северната част на окръг Марамуреш, и след това продължава пътуването по долината Прахова до Азуга, Предял и Бустени.