Димитров е печелившият в конкурса, който Общината организира преди няколко месеца. Той спечели надпреварата в трите кръга в конкуренция с общо 260 кандидати.

Павлин Димитров бе представен от Весела Йорданова, директор на Дирекция "Култура, маркетинг и връзки и с обществеността" в община Бургас.

32-годишният бургазлия е станал фаворит заради перфектното владеене на три езика – английски, немски и руски, както и подходящото образование – завършил е Колежа по туризъм в Бургас, а след това във Велико Търново – Международни икономически отношения (МИО). Работил е на всички нива в сферата на туризма от рецепция до комплексен управител. По време на тестовете и интервютата е представил и различни идеи.

По думите на Йорданова конкуренцията е била изключително голяма. Повечето от кандидатите са били с огромен опит в сферата на туризма. Част от тях обаче са се отказали, след като са разбрали разликата между заплащането на управител на петзвезден хотел и общинската длъжност.

Пред журналисти Димитров заяви, че има безброй идеи, които ще допринесат за името и създаването на остров Света Анастасия за една от най-известните туристически дестинации.

Част от хората, които ще работят на острова ще бъдат възпитаници на Техникума по обществено хранене, Колежа по туризъм.

Основната му задача е да реализира островът като притегателно място първо за гражданите на Бургас и България, а след това за туристи.

"По пътя на утвърждаването на островът като туристическа дестинация ще се черпи опит от други острови по света. Ще се създаде Кодекс на госта на острова. Идеята за острова е еконастроена”, обясни Димитров, като обясни, че ще се избягва шума.

На острова има изградена пречиствателна станция. Цели се ограничаването на телевизия и интернет. Има идея за изграждането на водолазен център на острова, там да се правят и сватби под водата.

Круизите до острова стартират през май. Корабче ще извършва по 5 курса дневно. Срещу цена от 40 до 70 лева туристите могат да нощуват в автентични манастирски килии.