Независимо дали сте заклет спортен фен, или просто търсите невероятен коледен подарък, получавате добра възможност . Само преди ден билетите за Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. бяха пуснати за продажба.

Една трета от всички билети ще могат да бъдат закупени за 50 евро, а почти две трети - за по-малко от 100 евро. След първия кръг на тиражите, в който мнозина бяха разочаровани от сложната система за резервации и "изнудващите цени", това е истинско удоволствие, коментира TimeOut.

За да получите своето място (или 30 места, максималният брой за билети, които можете да закупите наведнъж), трябва да следвате много по-опростената система, която всички познаваме и обичаме: "първи дошъл, първи обслужен".

Ще има много билети за спортове като лека атлетика (30 000) и тенис (24 000), но по-ограничен брой за спортове като джудо, фехтовка и градски спортове.

Още по-вълнуващо е, че могат да бъдат закупени и билети за церемониите по откриването и закриването, но те ще ви струват доста повече. За да гледате началото на игрите, трябва да платите от 90 до 500 евро, а за церемонията по закриването - от 45 до 600 евро.

Макар че тези цени са доста високи, възможността да се насладите на най-голямото спортно шоу на Земята си струва цената.

Олимпийските игри в Париж през 2024 г. трябва да започнат на 26 юли 2024 г., като ще се проведат на десетки различни места в и около френската столица, както и извън нея. Те ще включват и състезания по плуване във водите на река Сена.

В очакване на бума в търсенето, хотелите в Париж повишиха цените си, а почти половината от всички стаи са резервирани още през миналия месец