С настъпването на лятото ни се иска да прекарваме все по-малко време в офиса. Извънредните мерки по време на пандемията показаха, че дистанционната работа е също толкова ефективна и с добри резултати. Така за много хора домът се трансформира в офис. Но защо да спираме до тук?

Колко по-добре би било понякога да работим от друг град, а защо не и от някой курорт? Това че домът ни е офис, не значи, че не ни се иска да избягаме от него. Така, веднага след като приключим работа, ще можем да се впуснем в разходки и приключения.

Да разгледаме красивите сгради в центъра на Русе или да плуваме край Синеморец - дългият ден на лятото позволява всичко това.

Оказва се, че, дистанционният домашен офис не трябва да е задължително у дома, а може да пътувате из България и да работите от най-различни и интересни места. Единственото условие за това е наличието на бърза интернет връзка.

Снимка: iStock by Getty Images

Значението на 5G

Днес лаптопите са повече от компактни, а таблетите - все по-способни. Те са се превърнали в основата на домашния офис. Докато вкъщи разчитаме на стабилна Wi-Fi връзка, то това не винаги е така при пътуване. Ако останете на каравана до морето, на палатка или наемете по-бюджетен хотел, то най-вероятно ще трябва да ползвате хотспот от телефона си.

Именно тук се разкрива една от най-големите ползи на бързия мобилен интернет. Ако работата ви изисква по-интензивна употреба на онлайн връзка и работата с много табове, то 5G ще ви бъде от голяма полза.

Всъщност 5G се доближава най-много до изживяването на домашния интернет. Това е причината някои експерти да твърдят, че в бъдеще оптичната кабелна връзка ще се превърне в спомен от миналото.

Днес 5G на A1 обхваща над 100 български града и курорта. Мобилните мрежи от пето поколение са налични от Синеморец до Каварна. 5G може да ползвате дори в Петрич, Свищов или Пещера. Ще се изненадате колко достъпен е станал бързият мобилен интернет.

Всичко това ви гарантира спокойствието, че може да отидете на някои далечно място, но да работите също толкова комфортно, колкото от дома си.

Снимка: A1

5G ULTRA и подаръкът на А1

А1 е компанията, инвестирала най-много в 5G технологията, а резултатът е първата истинска 5G мрежа в България. Постоянно нарастващият обхват може да се провери на интерактивна карта.

С наближаването на лятото А1 иска да направи подарък на своите потребители.

От юни до края на септември всички настоящи и нови клиенти на договор за мобилна гласова услуга автоматично ще получат достъп до 5G ULTRA без никакви ограничения на максимално достижимата скорост.

Какво точно значи това:

  • Всеки абонат на A1 с гласова услуга ще може да използва 5G, без да се налага да губи време за смяна на тарифния си план;
  • Гигабитовата мобилна мрежа дава възможност за мигновено споделяне на снимки и видео с най-висока резолюция - идеално за лятото;
  • Бързата връзка ще е изключително полезна и за тези от нас, които планират да работят далеч от офиса в летните месеци;
  • A1 не налага никакви ограничения на скоростта или трафика - единственият лимит са мегабайтите в тарифния ви план.

5G ULTRA на А1 предлага гигабитови скорости, надхвърлящи многократно тези на 4G. В мрежата на А1 има регистрирани скорости, достигащи над 1000 Mbps. Това позволява не само да работите от брега на морето, но и да стриймвате 4К видео с красивите гледки на своите приятели. Всъщност, ползите от 5G са много и мнозинството от потребителите сами ще открият това, щом се докоснат до технологията.

Снимка: iStock by Getty Images