Ако беше българин, Дядо Коледа щеше да избере Мальовица за свой дом, смятат от курортния комплекс. Причината? Красотата на девствената природа и отсъствието на грандиозни хотелски комплекси и търговски улици.

Курортният комплекс Мальовица е място за ценители на тишината, естествения сняг, уюта от вкусно приготвената по бабини рецепти храна и изгреви, в които върховете на планината сякаш са се слели с кристално чистото небе и само някой любопитен слънчев лъч е пробил за да покаже блясъка на пистите и великолепните, натежали от бялата си премяна, борове.

Тежките кадифени завеси, кристални полилеи и червени килими на петзвездните хотелски комплекси тук са заменени с елегантна простота, огромни прозорци към планинския масив и много уют.

Дизайнерите на комплекса са се постарали нито минута да не откъсваш поглед от пленителните гледки на Мальовица, независимо дали си се оттеглил за почивка в стаята, хапваш в ресторанта или разпускаш след снежния ден в релакс центъра. Всъщност релакс центърът е един от най запомнящите се в България. Няколко сауни, билкова баня, джакузита, солна стая, приключенски душове и други глезещи възможности са отново с огромни витрини с изглед към планината. Луксът е именно в онези детайли, които те карат да се влюбиш в природата, да се насладиш на една истинска почивка, без да ти се натрапват огромните инвестиции в реновирането на комплекса.

"Всеки лев тук е вложен така, че да бъде удобно и уютно на нашите гости, но и да ги впечатлим с невероятната природа, а не с блясъка на лукса, да се слеят с нея и да си тръгнат заредени от красотата на снежните дни и енергията, която витае във въздуха," казва Янко Аврамов, управител на комплекса. Точно затова е сигурен, че Дядо Коледа би избрал именно Мальовица за своята свита, ако живееше в България.

Всъщност това е и единственият курорт, който тази година посрещна Великден с отворени писти и дебела естествена снежна покривка.

Цените в комплекса също изглеждат като коледен подарък - нощувка със закуска или вечеря за 74 лева на човек и дневна карта за ски пистите под 40 лева. И ако това не е достатъчно, трябва непременно да се запознаете със ски учителите. Невероятни професионалисти, които истински обичат и природата, и професията си и няма как да не ви направят любители на зимните спортове и Мальовица.

Във времето, в което живеем, в динамиката и забързаното си ежедневие да си подарим тишината на подобно магично място, каквото е комплекс Мальовица, е несравним лукс. Все още има няколко свободни стаи за празничните дни, така че да се възползвате от незабравима снежна ваканция. Мальовица ви очаква.