Крайбрежието на Дърми беше домакин на "Кала фестивала" - възможност стотици млади хора от различни страни и Албания да се потапят в лятно приключение сред ритъма на музиката и на фона на Албанската ривиера, предаде за БТА албанската агенция АТА.

Туристическа Албания е красива комбинация от природните чудеса и зашеметяващите пейзажи на ривиерата с летните фестивали, посещавани от стотици млади хора.

Националната агенция по туризъм покани младите хора да изследват необикновените тайни на Дърми, където история, традиция и модерност съжителстват в хармония.

В дните на фестивала пред публиката се изявиха известни международни диджеи.

Една от целите на фестивала е да популяризира туризма и албанската култура по света чрез ежедневни екскурзии за изследване на природните чудеса на албанската Ривиера.

"Разгледайте албанската ривиера с нейните пещери, замъци, каньони и красивата панорама на прекрасни плажове, оценени сред най-добрите в Средиземно море. Дърми ви приветства с отворени обятия! Албания е дом на прекрасни места и нови места за посещение", обяви Националната агенция по туризъм.