41-ят рожден ден на курорта Албена ще бъде отбелязан тази вечер с купон на открито в комплекса, съобщиха от „Албена"АД, цитирани от Дарик.
Мястото на събитието е паркът между х-л"Добруджа" и административния комплекс. В програмата са включени томболи с награди и дискотека с DJ Теди Джорджо. Гостите на партито ще чуят изпълнения на поп певицата Косара, Румънеца и Енчев и Б.Т.Р.
Началото е в 20.00 часа, а празникът ще продължи до полунощ и ще завърши с илюминации.

Курортът е открит преди 41 години. През март 1968 година Министерският съвет обявява намеренията си за построяване на нов модерен курортен комплекс близо до Балчик. На 24 август 1969 година Албена е тържествено открита. Името е предложено от арх. Николай Ненов, които е проектант на курорта. През следващите няколко години са построени шест десететажни хотела, които също носят името на Йовкови героини - "Гергана", "Славуна", "Мура", "Елица", "Нона", "Боряна".

По случай 41-я рожден ден „Албена"АД обяви преди дни атрактивна цена за почивка в края на сезона. От 30 август желаещите могат да отдъхват на цена от 41 лева за ол инклузив в хотел три звезди, в паркова зона. След 10 септември Албена очаква гостите си с още по-атрактивни ценови предложения, уверяват от комплекса.