Амстердамското дългоочаквано шоу - ежегоден фестивал на танца и изкуствата - се проведе от 16 до 20 октомври. Програмата включваше около 1000 събития - от срещи с представители на индустрията до дискусионни панели по теми като дали клубовете могат да продължат да функционират във военни зони,  имат ли смисъл забраните и санкциите срещу туристите.

"Рейвовете на релси" се състояли от осем влака, превърнати в нощни клубове, които тръгвали от Амстердам Centraal за четиричасови курсове с диджеи и артисти на борда. 

Започвайки в 12,30 ч. в петък, всеки от тях отвеждал пътниците по различен маршрут из Нидерландия, като за цялото пътуване била предвидена програма с диджеи. Всички влакове били с капацитет 300 души и включвали два "клубни" вагона и два "чил аут" вагона с надписи над баровете: "Насладете се на пътуването, изживейте го! Добри вибрации, нали?

Участниците платили по 50 евро за четиричасов билет. Очаква се този начин на забавление да се превърне в събитие, което се провежда поне три или четири пъти годишно и така да пренасочи туристите от центъра на града към друг вид парти, което не пречи на жителите и гостите на града.