Авиокомпанията Qantas прави редовни полети между Австралия и САЩ. При обявяването на последните цени за двупосочен полет, повече от 300 души успяват да закупят билет за първа класа, който изненадващо се оказва с 85% по-малко от обичайната цена, пише News.com.au.

Пътниците са решили, че става въпрос за необичайна промоция и бързо са закупили билетите, без да подозират, че има някакъв проблем. Изненадващата оферта е стояла активна в продължение на 8 часа. Qantas има много добри условия за първа класа и предлага достъп до отделни помещения на летището, препоръчано шампанско и вино от сомелиер, по-голяма седалка в самолета, както и специално меню за всеки пътник.

След откриването на грешката, компанията се извинява на пътниците и заявява, че има няколко варианта за решаване на проблема.  Клиентите могат да получат обратно заплатената сума до този момент или да доплатят останалите 85% от билета, ако желаят да се возят в първа класа.

Онези, които откажат и двете опции, могат да получат достъп до бизнес класата на самолета, като няма да плащат нищо допълнително. Цената на бизнес класата е около 65% по-ниска, спрямо най-скъпите места на самолета. Qantas вече е изправена пред едно съдебно дело и е заплатила сумата от 68 милиона долара като глоба, след като продава хиляди билети за полети, които са били отменени. Близо 87 хиляди пътника са компенсирани и поделят сумата от 13.6 милиона долара.