Всеки знае, че на Бали има фантастични ваканционни селища – едно от тях е на име „Мулия” дори спечели конкурса за номер 1 в целия свят.

Ала прочутият индонезийски остров, до който от София се прелита след час до Истанбул и още 12 в пряк полет. Често излизат и промоции, които правят билетите колкото за европейска дестинация – по 300 - 400 евро.

За по-младите хора примамващи са феноменалните нощни заведения. Световноизвестни са заведенията от типа на „Ред карпет”, „Фавела” и архитектурния триумф „Чар Чар”, а в „Рок” – най-култовият в момента клуб пуска български диджей на име Мартин. Това се случва в сърцето на Бали, който е като огромен и непрекъсващ град, разделен условно на отделни селища.

Тръгнали нагоре към планините ще намерите езерни храмове – островът е известен с 1000 дома на духовността – има ги почти във всеки двор, автентични ориенталски пазари с екзотични плодове като драконов, змийски, мангустин, дуриан, както и много крайпътни фабрики с кафетерии.

Там пък можете да пиете местното „копи лавак”, което се прави от изпражненията на цибет, хранещ се и преработващ зърната до зеленикав цвят, като при това и вкусът става по-сладък и няма нужда от добавяне на захар.

Повечето туристи си вземат за спомен от Бали именно опаковките, които се познават по маймунката на опаковките от останалото кафе. На което Индонезия се оказва водещ световен производител.

Иначе ритуалите на острова са многобройни, много са интересни, а вие – като същи герой от прочулия курорта филм „Яж, моли се и обичай” сами можете да участвате в тях – местните хора нямат нищо против.

Особено интересно е времето по пълнолуние и новолуние, когато местните се събират на различни места в града – по семейства, по касти и т.н., освен че обличат долните части на торсовете на многобройните паметници, с типичните си поли – саронги.