Двете авиокомпании разширяват сътрудничеството си по линията София - Барселона - София след дългогодишно опериране до Мадрид и обратно, съобщават от "България Еър".

След началото на сезонните директни полети до Барселона в края на април авиокомпанията зарадва пътниците си и с новина за линията до испанската дестинация. В началото на май 2023 г. "България Еър" подписа договор с Iberia, с който включва Барселона като втора кодшеър дестинация. Всички полети по линията ще бъдат оперирани от националния превозвач на България, а испанската авиокомпания ще издава билети за двете отсечки на своя бланка. Съвместният договор между двете авиокомпании включва още и линията София - Мадрид - София, по която също основен опериращ превозвач е националният превозвач на България.

Благодарение на договора за сътрудничество между "България Еър" и Iberia много от предпочитаните летни дестинации са още по-достъпни на прага на ваканционния сезон. Освен като крайна точка, Барселона е и удобен трансферен пункт за пътниците на националния превозвач, които желаят да посетят някои от най-атрактивните дестинации на Иберийския полуостров - Порто, Билбао, островите Менорка и Ибиса и много други. По този начин авиокомпания "България Еър" още веднъж разширява мрежата от дестинации, които предлага на своите пътници. Слънчевите Лас Палмас и Тенерифе ще продължат да бъдат само на един билет разстояние и през този сезон с удобен трансфер в Мадрид.

Полети по линията София - Барселона - София ще бъдат изпълнявани през целия летен сезон, който бележи края си на 28 октомври. Разписанието включва две честоти на опериране седмично - вторник и събота, което дава възможност за едноседмична ваканция или кратко приключение с богато културно-историческо наследство, златни плажове и кристално чисти води.

Най-ниската цена за еднопосочно пътуване до Барселона е само 95 евро в икономична класа и включва ръчен багаж до 10 кг., дамска чанта или лаптоп, безплатен кетъринг на борда, както и безплатен check-in 24 ч. преди полет, информират от "България Еър".

Миналия месец националният превозвач "България Еър" сключи SPA договор (Special prorate agreement) с испанската авиокомпания "Еър Европа" (Air Europa), благодарение на което пътниците могат да закупят само един билет за цялото пътуване между София и вътрешността на Испания или Португалия, като се възползват от по-атрактивни цени в сравнение с опцията за отделен билет за всеки от превозвачите.