Смесени българо-гръцки екипи ще патрулират на територията на Ксанти през настоящия летен сезон е отбелязано на работна среща между директора на ОДМВР-Смолян ст. комисар Николай Димов, представители на гранична полиция и директора на полицейска дирекция Ксанти Йоанис Караманлис провела се в Златоград, съобщиха от МВР.

На срещата са били обсъдени възможността за предприемане на допълнителни мерки с цел гарантиране на сигурността на българските граждани при пътуванията им до съседна Гърция през летния сезон.

Били са отбелязани и постигнатите резултати от досега реализираните стъпки на взаимодействие и полезността от действията на смесените екипи на територията на Ксанти през миналата година.

Участниците са потвърдили готовност тази практика да продължи и през това лято - такива патрули да продължат работа на територията на полицейската дирекция в Ксанти. Такива смесени полицейски екипи са излъчени и на територията на полицейска дирекция Кавала.

В хода на срещата са били обсъдени и въпроси, свързани с мигрантския натиск на територията на Гърция, както и възможности за сътрудничество в тази област.