На 1 юни от 18:00ч. в новия бутиков хотел Amuse Bouche by Skabrin, в Банско ще се открие юбилейната изложба "10 години световен конкурс за детска рисунка". Организатор на събитието е фондация "Малък Зограф", а експозицията ще бъде отворена за посетители до края на месец юни. Тя ще покаже някои от най-забележителните детски рисунки, печелили награди в Световния конкурс за детска рисунка през годините.

Снимка: PR

Изложбата има за цел да зарадва жителите и гостите на курортното градче, като им даде възможност да се докоснат до изкуството на деца от десетки страни по света, сред които: България, Сърбия, Гърция, Румъния, Унгария, Испания, Молдова, Египет, Китай, Тайланд, Република Корея, Индия и други. Ежегодно в традиционния конкурс вземат участие деца от близо 60 държави, а събитието е съпътствано и от годишна церемония по награждаването на призьорите.

На 20 май стартира и процедурата по изпращане на рисунки за участие в XI "Световен конкурс за детска рисунка". Тази година, журито предизвика въображението на участниците с темите: "Природните чудеса на моята страна" и "Артистична експедиция - въображаемо пътешествие". Церемонията по награждаването ще се състои в изложбените зали на НУПИД "Акад. Дечко Узунов" в Казанлък. Екипът на Фондация "Малък Зограф" се надява да подари на победителите в единадесетия конкурс пътуваща изложба извън пределите на България.

Снимка: Amuse Bouche by SKABRIN

За пореден път хотел Amuse Bouche by Skabrin подкрепя изложба. Мениджърският екип на комплекса има амбицията да застава зад интересни проекти, които имат за цел да развиват културните ценности в региона. Неслучайно над централния вход на сградата е разположен ефектен графит, изрисуван от дуото Arsek&Erase, едни от най-известните български графити артисти, чийто стенописи стигат от САЩ и Китай до Русия и Тайван.