Билетите за допълнителния нощен влак между София и Бургас и от Бургас до София през Подбалканската железопътна линия през летния сезон вече са в продажба, съобщиха от пресцентъра на "Български държавни железници" (БДЖ).

Композицията ще се движи от 29 юни от София до Бургас и от 30 юни от Бургас за София. От държавния железопътен превозвач посочиха, че се стреми да осигури още възможности за придвижване във връзка с повишения интерес към пътуване с влак до морските градове през лятото.

Сезонният нощен бърз влак София - Бургас - София ще пътува в състав от четири вагона със седящи места и един спален вагон. Бързият влак от София за Бургас ще потегля от Централна гара-София в 23:40 часа и ще пристига в Бургас в 05:55 часа, а бързият влак от Бургас за София ще тръгва от гара Бургас в 22:50 часа и ще пристига в София в 05:13 часа.

Вчера от Министерството на транспорта и съобщенията съобщиха, че още от тази седмица БДЖ ще увеличат влаковете между София и Бургас. На 22 юни отпътува първият влак с модернизирани германски вагони от София към Бургас. Сред първите пътници бяха министър Георги Гвоздейков и управителят на БДЖ инж. Венцислав Славков.