Белоградчик е сред номинираните за "Годишни награди в туризма 2022" в онлайн конкурс на Министерството на туризма.

Номинациите от Видинска област са три и всичките са на територията на община Белоградчик. Росен Младенов, зам.-кмет на Община Белоградчик, уточнява за БТА, че в категория "Иновация" е включен Летен фестивал "Опера на върховете - Белоградчишки скали", в категория "Туристическа атракция/обект" са: Белоградчишка крепост и пещера "Магурата".

Това е седмото издание на конкурса, който се е утвърдил като признание за прилаганите добри практики и усилена работа в сферата на туризма през последните 12 месеца, допълва Младенов.

Надпреварата ще се проведе в 10 категории, от които четири професионални, четири художествени и една, специално предназначена за българските общини. Традиционно се запазва голямата награда, която е в категория "Изборът на българите".

Електронното гласуване за седмите "Годишни награди в туризма 2022" започна на 25 ноември. Онлайн вотът ще определи победителите в 10-те категории. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория, като може да се подкрепи кандидат от всяка категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес). Кандидатите за призовите места са над 100. Онлайн вот ще определи носителите на награди във всяка категория. Гласуването ще приключи на 5 декември в 23:59 часа, като подаването на гласовете става през интернет страницата на Годишните награди в туризма: https://www.tourismawards.bg