Нормалната работа на берлинското летище "Бранденбург" бе възстановена, след като за кратко то бе затворено за излитащи и кацащи самолети заради неразрешено навлизане на външни лица, предаде Ройтерс.

Говорител на летището каза, че нарушителите са задържани, но пистите остават затворени, докато бъде проверено дали в района няма други външни хора. След проверката въздушният порт отново заработи, допълва БТА.

От екологичната организация "Ласт дженерейшън" ("Последно поколение") казаха, че нейни активисти са се прикрепили с лепило към пистите, което бе потвърдено и от полицията. Групата призовава хората да престанат да пътуват по въздух и настоява правителствата да спрат да субсидират авиокомпаниите.

Неотдавна активисти от движението Just Stop Oil размазаха доматена супа върху картината "Слънчогледите" на Винсент ван Гог, изложена в Националната галерия в Лондон.

Протестната акция беше последвана от самозалепянето на двамата младежи за стената на залата в галерията. По-късно те бяха арестувани.