Общинските власти в Дубай информираха главните готвачи в ресторантите, че вече няма да може да използват алкохол при приготвянето на ястията. Това пише всекидневникът The National, цитиран от БГНЕС. Забраната датира още от 2003 г., обяснява всекидневникът, но общинските власти решиха да я въведат в сила след оплакването на клиенти мюсюлмани, на които е било сервирано без да им са каже, че някой от ястията са приготвени с алкохол.
The National излиза със заглавие на първа страница - "Сбогом на специалитета петъл с вино", 7Days публикува списъка на всички ястия приготвяни с алкохол включително и фламбирани палачинки.
Според The National, много от главните готвачи изразили недоволството си, подчертавайки че забраната на алкохола ще промени вкуса на техните специалитети. Други настояват да се върнат оригиналните ястия, а трети смятат, че ще се стигне до някакъв компромис. Тази забрана не се отнася за алкохолните напитки, които продължават да се сервират ресторанти и хотели, които разполагат с лиценз за това твърди всекидневникът.
ИЗБРАНО