Безплатни градски турове "Стара Загора - неразказани истории по правите улици", информират от пресцентъра на общината.

Туровете ще разкриват любопитни и колоритни истории от градския фолклор, запомнен от старите сгради в Града на липите, поетите и правите улици. Маршрутите включват познати места с интригуваща история и непознати местни кътчета, които ще видите през погледа на предишните поколения.

Обиколките ще са с продължителност около час и половина и ще се провеждат през месеците юли и август, а при подходящо време ще продължат и през септември.

Първата обиколка ще бъде на 3 юли от 9:30 часа и ще стартира от Туристически информационен център, който се намира на бул. "Руски" 27. В нея ще чуете любовни истории, ще прочетете неизпратени писма и картички и ще откриете забавни навици и традиции от всекидневието на старозагорци, живели преди повече от 100 години.

Седмица по-късно, на 10 юли от 9:30 часа отново от Туристически информационен център, ще се потопите в магията на времето и ще се върнете в миналото столетие. Заедно с екскурзоводите ще потърсите и ще разкриете историята на някои от най-известните градски часовници, както и тайната на точното време част от живота на известни старозагорски часовникари.

Екскурзовод на пътешествията през времето ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристически информационен център (бул. "Руски" 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email [email protected], на сайта www.visitstarazagora.bg или във формата, както и във фейсбук.