Британски културен пътеводител описва поведението на българите и тяхната култура. Книгата на Юлияна Цветкова "Bulgaria The Essential Guide to Customs & Culture" е част от поредицата Culture Smart на британско издателство, специализирано в пътеводители за културата по света, съобщи сайтът "Българи в Лондон".

"Bulgaria The Essential Guide to Customs & Culture" е разделена на глави, посветени на ценностите на българите, на техните традиции и обичаи, как те създават приятелства и любовни връзки, какви правила на поведение имат у дома и на работните си места. Книгата е джобен формат, около 200 страници и включва текст и снимки. Тя би била полезна на всеки чужденец или на онези, които планират да посетят или работят в България.

Снимка: Amazon

Авторът Юлияна Цветкова живее в Торонто, Канада. Тя е родена в Пловдив, където завършва Английската езикова гимназия, след което завършва Английска филология в Софийския университет "Климент Охридски". Започва работа като гимназиален преподавател в София. Преподава в Медицинска академия и Нов български университет. Била е и преводач в телевизията и на книги, включително "Дипломацията" на Хенри Кисинджър. Месеци след като предава превода през 1998 г., заминава за Канада.

Преподавала е английски език в Ангола, Канада, Китай, Казахстан, ОАЕ. От 2017 до 2020 година пътува от Владивосток и Сеул до Осло и Гьотеборг, от Стокхолм и Хелзинки до Бишкек и Ташкент като маркетинг мениджър на Евроазиатския регион в международния отдел на колежа, за който работи над двадесет години в Торонто - Centennial, пише БТА.