Най-голям ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие се очаква от Великобритания, показват данните на бургаското летище.

Традиционно сред топ 5 пазара също ще бъдат Чехия, Полша, Германия, посочва Деница Миосавлевич - началник отдел авиационно бизнес развитие на бургаското летище. Но, пазар №1 по Южното Черноморие остава Великобритания, пише БНР.

Топлото време вече пълни хотелите по Южното Черноморие. Германци и поляци са първите чужди туристи по южното ни Черноморие в началото на новия летен сезон. Вече има почиващи почти във всички морски градчета и курорти, поетапно отварят врати магазини и заведения, коментира на старта на сезона Евелина Пулева от Регионалната туристическа камара в Бургас.

По думите й топлото време в началото на юни е едно обещаващо начало на лятото. "Още преди месец го заявихме с колеги, че добре се движим с ранните записвания. Надяваме се, че това, което се случи с третия европейски туроператор няма да окаже влияние и се надявам, че ще направим много добър сезон. Все си мисля, че Полша ще остане от водещите пазари, най-вече заради факта, че на летище Бургас кацат доста полети и доста поляци преоткриха България. Предполагам, че със сигурност и Англия и Германия пак ще са едни от пазарите, които традиционно са характерни за нашето Черноморие", каза Пулева.