Докато по света заради пандемията от коронавирус циркулират предупрежденя да не се пътува и няма конкретна дата кога отново ще има възможност отново да пътуваме свободно, една страна - Черна гора, задвиждава своя туризъм, пише германският вестник "Билд", цитиран от Танюг.

Черна гора задвижва своята туристическа инфраструктура и дори посочва дата, когато ще бъде готова за прием на туристи, посочва "Билд".

От 4 май повечето магазини в Черна гора отново ще работят със задължително носене на защитни маски на закрито, а хотелите и ресторантите ще заработят от 18 май, съобщи черногорското правителство.

В това време на голяма несигурност заради пандемията Черна гора според анализи на световните здравни експерти е една от най-активните страни и постига добри резултати в борбата с епидемията, подчертава Желка Радак Кукавичич, директор на Туристическата организация на Черна гора. Тя посочва, че благодарение на своевременната реакция на правителството и строгите мерки на отговорните здравни институции здравната ситуация в страната е стабилна.

"Билд" подчертава, че преди тази първа туристическа дестинация да стане достъпна за туристите властите работят по изработването на концепция за хигиена за гостите и туристическите капацитети.