Европа със сигурност може да се радва на сериозен и успешен летен туристически сезон. Някои градове успяха да стигнат до там, че организираха масови протести и се изправиха на бунт срещу туризма, но други останаха особено самотни. И докато градове като Флоренция, Дъблин, Валенсия, Милано, Дубровник и Барселона печелят положителни оценки от гостите, още толкова посетители не са очаровани от предлаганите атракции.

Изданието Dailymail посочва, че въпреки опитите на повечето гости да се забавляват, някои градове просто не могат да отговорят на изискванията. При запитване в платформата Reddit, всеки турист е бил достатъчно красноречив относно най-лошите и скучни градове в Европа, където никой не би искал да се върне. В следващите редове ще открием честното мнение и присъдите на гости с негативно впечатление за Европа.

Оказва се, че Братислава е един от лидерите в тази класация. Повечето гости на столицата на Словакия не могат да кажат, че са били особено очаровани. Мостът с летящата чиния изглежда впечатляващ за някои гости, но това е всичко, което човек може да види и цялото пътуване не си заслужава. Друг посетител споделя в същата платформа, че е имал 2-часов тур, който бил с около 1 час и 50 минути по-дълъг от необходимото. Мнозина посочват, че словаците не са особено добри домакини, докато местни жители отговарят, че това е напълно нормално - характерът им винаги е бил малко по-студен от очакваното.

Коментарите около Милано също не са чак толкова положителни. Модната столица на Италия не е успяла да впечатли всички, а един потребител е посочва, че не би тичал обратно, освен ако не се опитва да стигне до езерата, докато магазините са останали далеч на заден план.

Източник: iStock by Getty Images

Изненадата за гостите на Венеция, поне тези, които са оставили коментар в Reddit е, че плаващия град практически не плава. Друг гост признава, че е прекарал 5 дни и няма никакво намерение да се връща. Изненадата тук е, че Валенсия е красива, всичко е прекрасно, но движението е изпитание и за най-търпеливите. Други коментари относно Венеция са, че храната е с много по-ниско качество, за разлика от всички останали туристически дестинации в Италия.

Мнозина не прощават и на Осло. Норвежката столица се оказва негативно преживяване за тазгодишните пътешественици. Присъдата на Осло е, че е изключително скучен град, който няма архитектура, няма много занимания и природата в града не е чак толкова впечатляваща, спрямо други части на страната.

И докато всички водеха една сериозна битка в Барселона, някои туристи признават и показват една различна гледна точка по темата. Повечето гости на града са написали, че Барселона наистина е красив, но постоянно има улични търговци, които не спират да тормозят туристите. Някои остават недоволни от факта, че всичко е скъпо и няма покритие на предлаганите услуги. Вече е ясно, че местните не искат повече туристи и правят всичко възможно, за да прогонят гостите. Общото мнение на посетителите на Барселона в платформата Reddit е, че всяко друго място в Испания е в пъти по-приятно за посещение.

Снимка: Getty Images

Мненията за Базел водят в една и съща посока - градът е изключително красив, но и със замразена туристическа програма. Базел се определя като мечтата на пенсионера, защото всичко умира след 8 часа вечерта. Шумната музика е забранена, а храната е твърде скъпа. Посещението на Базел трябва да се случва след определена възраст. 

Красотата на Дъблин се е изгубила, споделя един потребител в платформата. Някогашната слава е заменена с повече офис сгради, което автоматично обезличава класическата и красива архитектура. Местните туристи също не остават много впечатлени от столицата, а още по-неприятното мнение е, че в Дъблин може да се пие най-ниското качество на популярната тъмна бира. 

Каква е присъдата за Дубровник? Пригответе се за посредствена храна, скука, твърде много туристи, пристигащи с кораби и други несгоди. Най-странното, което повечето гости на града установяват е, че няма абсолютно никакви местни. Разочарованието е още по-голямо, защото всички места, снимани във филма "Игра на Тронове", са направени със специални ефекти.

Снимка: iStock by Getty Images

Прогнозата за Атина не пада по-далече от честното мнение на един потребител. Градът е мръсен и има твърде много хора. Всичко е със завишени цени и има само няколко точки, които могат да се посетят в рамките на един уикенд. След опознавателната разходка, препоръката към гостите е да се евакуират по-далече и да се насочат в друга курортна точка.

Андора ла Веля може и да не е най-популярната туристическа дестинация за мнозина, но очевидно има и причина. Онези, които са избрали това място за почивка, споделят в мрежата, че просто няма какво да разкажат и с какво да се похвалят. Този град е определен като едно от най-скучните места в света и единственият по-сериозен позитив е наличието на безмитен магазин. Там всеки гост може да си закупи най-различни продукти като скъп часовник или козметика и това е единственият позитив. Градът няма никакви културни забележителности, музей или нещо, което да дава някаква мотивация за посещение. Ресторантите отварят около 9 часа вечерта, с което Андора ла Веля може да се посети само за един ден, но ако пътят на туристите минава през него.

Снимка: iStock by Getty Images

Флоренция може да е една от най-големите туристически атракции в Европа, но един потребител признава, че покрай тази реклама има един огромен капан. Градът е жертва на тълпи от посетители. Навсякъде има търговци, които не оставят човек намира, с което цялото движение се обезсмисля. Статуята на Давид, по мнение на същия гост, си заслужава, но в рамките на пет минути и след това отново се влиза в едно безкрайно меле. Препоръката на този турист е, че всички тези атракции могат да се наблюдават спокойно в интернет, с което да се спестят значителни суми за почивка.

Какво можем да открием в Брюксел? По думите на един турист, това е градът, който е пълен с много боклуци по улицата, много от сградите се ремонтират и навсякъде има просяци и измамници. Храната и публичния транспорт наистина са добри, но усещането за безпомощност властва във всеки турист. Движението е особено затруднено и не е препоръчано за мнозина да се впускат в това приключение.