За година в България се откриват между 10 и 15 нови места за къмпингуване. В момента се предлагат над 170 района за настаняване за кемпери, каравани и палатки. Това заяви Веселин Вълев, организатор на тематичното изложение, което се проведе в столицата.

Преобладаващо, къмпингите у нас отговарят на европейските стандарти и добрите примери и практики са все повече, каза Веселин Вълев. Той посочи, че новите СПА-къмпинги се изграждат по най-високите европейски стандарти: "Това, което е нужно да се направи, е да се облекчи режима за строителните правила и екологичните оценки може би, тъй, че при този най-екологичен вид почивка като къмпинг-туризма, инвеститорите да могат по-лесно да влязат на пазара и да направят един обекти, с които България да се гордее пред Европа", съобщава БНР. 

Над 100 на година са новите кемпери, регистрирани в КАТ, докато при тези, които са втора ръка, няма точни данни, защото голямата част от тях се регистрират като бусове и ванове, уточни Веселин Вълев.

България е привлекателна за къмпинг-туризъм за чуждестранните туристи, като основно това са туристи от Германия, Румъния и Холандия.