В доклада са взети предвид множество фактори, като са разгледани всички аспекти - от тристепенни ястия и карти за пътуване до цени на билети за атракции. След като комбинира всичко това със средната цена на две нощувки в тризвезден хотел, докладът представя класация на най-евтините дестинации за градска почивка.

Снимка: iStock by Getty Images

На първо място тази година е Лисабон. За 16 години, откакто Post Office Travel Money публикува своя Барометър на градските разходи, за първи път португалската столица е на призово място. Общите разходи за няколко нощувки в Лисабон възлизат едва на 258 евро. Прекрасна новина за всички онези, които са се колебали дали да посетят португалската столица.

Една от най-красивите и оживени столици в Европа, Лисабон е град, пълен с чудеса и толкова много забележителности за разглеждане, но и толкова много неща за правене. Португалският град Порто също попадна в челната десетка, заемайки шесто място.

Снимка: iStock by Getty Images

Следващият град в Барометъра е Вилнюс. Общите разходи в столицата на Литва възлизат на 259 евро, като транспортът и атракциите се оказват изключително достъпни. На трето място се нарежда Краков, където цената за две нощувки в тризвезден хотел е 288 евро. В другия край на таблицата Амстердам и Венеция са обявени за най-скъпите места в Европа за почивка в града.

Ето и десетте най-изгодни дестинации в Европа в момента според Барометъра на градските разходи на Post Office Travel Money.

Лисабон, Вилнюс, Краков,  Атина, Рига, Порто, Загреб, Будапеща, Варшава, Лил.