От следващия месец от курортен комплекс Мальовица обещават много нови забавления за малки и големи на емблематичната Меча поляна, от която започват не само популярните ски писти в курорта, а и някои от най-известните туристически пътеки в Рила.

"Съвсем скоро зимната писта за спускане с шейни ще бъде преобразена чрез поставянето на специална изкуствена настилка, която ще я превърне в писта за спускане с туби. В момента се строи и въжен град, който със сигурност ще се превърне в любимо място за свободното време на малки и пораснали деца", каза управителят на курорта Янко Аврамов.

От Мальовица обещават, че до няколко седмици ще пуснат голям батут, който може да изтстреля 4 души на височина до 8 метра. Съоръжението може да радва не само децата, а и възрастни, защото максималното тегло на всеки скачащ може да бъде 90кг.

Предвиден е и специален тролей, който ще "транспортира" любителите на силните усещания по въздух директно от касите на Меча поляна до Централната планинска школа.

"През юли и август с начало всяка неделя организираме и детски приключенски лагери, в които могат да се включат деца от 7 до 12 години. В пакетната цена са включени нощувки и хранене на пълен пансион. В продължение на 5 дни децата завързват нови приятелства, учат се да общуват и да бъдат по-самостоятелни, да работят в екип, добиват увереност и израстват. Активностите в лагера включват тролей, пързаляне с туби, скаутски игри, разходки до близките езера и излети до реката", каза Янко Аврамов.

Според организираторите на лагерите родителите не бива да се притесняват за своите деца, защото те ще прекарат една прекрасна седмица, в която ще научат много за планината в компанията и под ръководството на квалифицирани експерти, сред които планински водач и опитен педагог.

Снимка: Мария Ангелова/Dir.bg

"Основната ни цел е да поставим децата в нова среда, която ще им позволи да открият невероятните предизвикателства на природата, независимо дали ще бъдат фокусирани върху реките, планините, езерата или горите. Децата ще получат нови знания, които ще обогатят тяхната култура и ще придобият нови умения. Нашият екип вярва, че задължение на родителите е да предадем на децата си любов към природата и да ги запознаем с основните правила за опазването и", каза Янко Аврамов.

Освен детски лагери, в комплекс Мальовица се организират и тиимбилдинги и други събития.

"Рила е едно от най-подходящите места за любителите на приключенията. Тук можете не само да карате ски през зимата, а и да правите планински преходи целогодишно, има много места подходящи и за катерене." каза Янко Аврамов.