Хотелът SIRO е решил да предложи една нова форма на спа услуги. Вместо традиционните масажи, собствениците са решили да създадат цяла лаборатория за възстановяване, пише BBC.

Ще откриете наличието на така наречените криогенни камери, масажиращи легла, които не докосват - технологията може всичко - и инфрачервени капсули, които помагат за успокояване и почивка.

Мениджърът на хотел SIRO предлага на своите гости едно изживяване, което може да се смята за първото изобщо в света. Въпросният хотел се намира в Дубай и трябва да обръща много внимание на всички професионални атлети, както и на хора, ориентирали своя живот към спорта.

Информация и консултации за разработката, са направени с помощта на футболния клуб AC Milan и олимпийският плувец Адам Пийти и боксьорът Рамла Али.

SIRO има изградена фитнес зала с площ от 2000 квадратни фута, закупено е най-модерното оборудване и с негова помощ може да се проследява и анализира представянето на всеки атлет.

Освен възможност за качествена тренировка, повечето гости могат да получат и персонализирана диета, да използват услугите на готвач, както и да бъдат будени на време, за да следват естествения ритъм на тялото си. Възстановяването на мускулите е възможно с помощта на криотерапията.

Препоръчително е гостите да са правили ледени бани, за да са готови за криотерапията. Въпросната охлажда до -85 градуса по Целзий.

Хотелът разполага и с така наречения MLX i3Dome, снабден с далечна инфрачервена технология за мускулни болки. Въпросният експеримент е бил използван от учените на НАСА през 90-те години на миналия век за стимулиране на растежа на растенията в космоса и позволява заздравяването на рани при астронавтите.

Освен по-сериозно влияние върху тялото, шлемът на въпросния купол предлага и грижа за лицето. Червената светлина стимулира производството на колаген, докато зелената светлина помага за антибактериалното почистване. Последният режим на шлема е със синя светлина, позволяващ по-лесно третиране на проблемна кожа.

SIRO приема здравето на своите гости много по-сериозно, а и точно тази индустрия вече се оценява на трилиони долари. Освен хотел в Дубай, собствениците обмислят да отворят такъв и в Черна гора. Най-важното е, че фокусът на персонала е да помогне за постигането на основните лични цели на гостите.

Според Бет Макгроарти, това е един от поредните опити на милиардерите да се борят със смъртта. Мнозина се опитват да инвестират сериозни суми, за да накарат тялото си да върне своята биологична възраст - единственият елемент, който може да се контролира от човека. Точно по тази причина има и изготвени режими, които обикновено струват около 2 милиона долара на година.

Макгроарти е учен, който наблюдава особено сериозно и развитието на цялата индустрия и желанието на хората да измамят всички биологични процеси. След пандемията е ясно, че повечето милионери имат по-сериозен поглед към безконтактно лечение.

Дамата е категорична, че не всички решения имат толкова голям ефект. Някои просто са представени като последното научно решение, но не са изследвани за дълготраен ефект върху пациента.

Хотели като SIRO не са единствените, които ще залеят света. Клубовете Equinox също смятат да отворят нови хотели. Първият вече работи в Ню Йорк и от 2019 г. може да се похвали с достатъчно клиенти. Така наречените уелнес центрове ще започнат да действат и под шапката на европейските флагмани. Въпросните центрове са представени като извори на дълголетието.

Някои хора дори приемат и идеята, че могат да закупят криогенна камера у дома, макар и същата да не може да се използва всяка вечер. Мнозина събрат данни и информация за сърдечния си ритъм от часовници и всякакви други устройства. Благодарение на изкуствения интелект ще видим и още по-сериозно внимание за събирането на интелигентна диагностика.

Новото поколение не приема чак толкова стриктно възможностите за уелнес и поддържането на здравето.

Хотели като SIRO са се фокусирали много сериозно върху идеята за доставяне на последните възможни технологии, но вместо да има наплив от хора, мнозина се интересуват от групова йога, медитация и други по-леки варианти за повишаване на тонуса и генералното здраве. Въпросният хотел разполага и с алтернатива на това.

Тяхната "виброакустична терапия" може да се смята за нещо като научна-фантастика, но работи. Самата терапия представлява водно легло, вибриращо с определена сила, докато гостите носят шумопотискащи слушалки и се наслаждават на хипнотични звуци. Тази терапия се предлага на хора, които имат проблеми със съня, стреса, депресията или високи нива на тревожност.

Единственият проблем е, че технологията трябва да се използва като средство за подобряване, а не като технология за отвличането на вниманието.