Официалното откриване на скисезона в Банско е на 13 декември, но днес беше пусната кабинковата въжена линия между града и м. "Бъндеришка поляна", както и шестседалковият лифт в скицентъра.

Това съобщи пред БТА Иван Обрейков - маркетинг директор в дружество "Юлен" - концесионер на скизоната в пиринския курорт.

Отворени са за каране на ски долната част на писта "Тодорка", писта "Юлен" и скипътят от "Шилигарника" до "Бъндеришка поляна".

Билетът за кабинковия лифт в двете посоки струва 28 лв. а цената на дневната карта за ползване на работещите в момента съоръжения е 30 лв. за възрастни, 27 лв. - за студенти и ученици, и 22 лв. - за деца, съобщи Обрейков.

В момента температурите навсякъде в скизоната са положителни и системите за изкуствен сняг не могат да работят.

Очакваме да застудее към края на тази и през следващата седмица, за да заработят съоръженията и да осигурят заедно с естествените валежи една добра снежна покривка за официалното откриване на сезона на 13 декември, допълни маркетинг директорът на скизона "Банско".

Този традиционен празник на зимните спортове обикновено събира много публика и фенове на ските, както и бивши ски шампиони и легенди на белия спорт.

Програмата на откриването неизменно включва изобилие от игри за публиката и примамливи награди.