Ако винаги сте мечтали да се преместите в Италия (а кой не е мечтал?), никога не е имало по-добър момент да го направите. Не само че можете да платите само 1 евро на месец за наем на жилище в сардинско село или да си купите цяла къща за 1 евро в Молизе - сега този удивителен град ще ви плати 150 евро на месец, за да живеете там.

Снимка: iStock by Getty Images

Властите на Мантуа, град в източната част на Ломбардия в Северна Италия, ще плащат сумата за наемите на новите жители. Тъй като населението на Мантуа е все по-застаряващо, надеждата е, че офертата ще доведе млади хора и семейства в града.

И преди да си помислите, че Мантуа е занемарен или скучен - това със сигурност е погрешно. Исторически град, заобиколен от езера и изпълнен с ренесансови дворци, Мантуа е известен както с изкуството и архитектурата си, така и с кухнята си, която е не само разнообразна, но и награждавана (през 2017 г. градът бе коронясан за Европейски гастрономически регион). Накратко, това е много желано място за живеене.

Как можете да получите 150 евро от Мантуа? Ще трябва да подпишете договор за наем на имот в града за поне една година. Не е обявен официален праг на доходите, въпреки че според информацията схемата е насочена към онези, които печелят около 1200-1500 евро на месец.

Мантуа ще приема около 100 заявления годишно за схемата, която ще продължи 24 месеца. За финансирането на проекта са предвидени общо 400 000 евро.

Кандидатстването за схемата на Мантуа ще стартира през септември.

Снимка: iStock by Getty Images